BLOGGUTMANING: Blogga varannan dag i en månad!

01.05.2017 kl. 10:00

Hej på er!

Att blogga är roligt och därför vill vi peppa er att blogga mer!

Så många fina Ratata-bloggar som det finns, så är vi helt säkra på att ni kommer att kunna leverera fantastiska texter minst varannan dag under de följande fyra veckorna!

Regeln är alltså att blogga varannan dag inom tiden 1 maj-31 maj, och gärna då kommentera här nedan varje gång ni bloggat! Märk gärna era blogginlägg med #ratatasbloggutmaning i rubriken (eller i inlägget), så att vi kan följa med! Om man inte känner för att skriva varannan dag kan man istället fokusera på hur man vill ändra om designen och layouten på bloggen, om man vill det. Låt maj bli en månad för experimentering! Och kom ihåg: du behöver inte skriva perfekt och korrekt för att kunna blogga. Skriv ditt eget språk och skriv det du vill. Det är din blogg!

PST! Vi kommer att lyfta fram en del av inläggen med hashtaggen här på framsidan!Förutom allt det ni annars också skriver om på era värdefulla bloggar, vill vi tipsa om några kul ämnen man kan köra på:
 

Listor! Det är bara att googla "blogglistor" eller "bloggfrågor" etc, så hittar du något fint! Sandra Beijer är en duktig list-bloggare om ni vill ha inspiration!

En text om Donald Trump eller andra personer med stark personlighet. Det är väl ändå ganska enkelt att skapa diskussion med det ämnet?

Ett foto i timmen-inlägg. Ett roligt sätt att visa vad man gjort under en dag. Fota en gång i timmen från morgon till kväll!

Berätta om dina växter/husdjur/favoritmaträtter etc. Guida oss genom dina intressen!

Gör en VLOGG! Det finns få vloggar på Ratata så vi hoppas med iver att någon nappar på detta! Här hittar du instruktioner hur man lägger till YouTube-klipp i inlägg.

Avslöja fem saker om dig själv som vi troligtvis inte vet.

Bildbomb! Alltid kul med inlägg med många bilder. Du kan experimentera med dina foton, och t.ex. ta selfies från alla vinklar eller endast fotografera hustak eller fotografera träd nerifrån. Eller bara lägga upp bilder du annars gillar!

Dela dina åsikter om ett viktigt ämne. Klimatförändringen, dåliga arbetsförhållanden, psykisk ohälsa, rasism, vikten av att prioritera sig själv m.m.

Byt roller med en annan bloggare! Testa på att blogga om något som är helt utanför din bekvämlighetszon. Det kan handla om att vara modebloggare för en dag, att ta lika fina matbilder som Evelinas ekologiska eller t.ex. Ratatas egen Det blåa köket-blogg, eller att skriva om det som ens favoritbloggare skriver om. Våga testa!
 

ÄR NI REDO? BÖRJA BLOGGA 

Julia Degerth
Kommentarer (12)
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Bloggade
Daniela01.05.17 kl. 15:46
Ja hjärtan funkade ju inte, men fortsatte med härlig idé efter min text men kom inte med :)
Daniela01.05.17 kl. 15:47
Bloggat ;) KRAM
filosofia02.05.17 kl. 19:43
Bloggat första inlägget i utmaningen! http://pepperminttoad.ratata.fi/blogg/
Adrienne02.05.17 kl. 22:26
bloggat
Grön02.05.17 kl. 22:44
bloggat! :)
Louise03.05.17 kl. 21:34
Bloggat! : )
Nicolina03.05.17 kl. 23:31
Ta gärna en titt på inlägget jag så länge har intalat mig själv om att inte lägga upp - dagens outfit!
emmadilemma04.05.17 kl. 15:35
Bloggat om ett fantastiskt DIY-recept på ekologisk deodorant! http://pepperminttoad.ratata.fi/blogg/article-61501-417208-gor-din-egen-ekologiska-deodorant
Adrienne06.05.17 kl. 12:38
Bloggade om antidepressiva: http://pepperminttoad.ratata.fi/blogg/article-61501-417318-det-ar-dags-att-fa-slut-pa-stigman-kring-antidepressiva
Adrienne08.05.17 kl. 22:41
Ha bloggat om körsbärsträden: http://pepperminttoad.ratata.fi/blogg/article-61501-417691-rosa-hanami, och senaste poetry puben: http://pepperminttoad.ratata.fi/blogg/article-61501-417721-sista-poetry-puben-innan-sommaren
Adrienne20.05.17 kl. 22:09
Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +7 (926) 512-8701.
Allie Reyna23.05.19 kl. 01:43
                      
 
 

Välkommen till Ratata - Svenskfinlands mysigaste bloggtjänst och kulturportal! Här på framsidan lyfter vi intressanta personer, evenemang och projekt.

Bloggat hos oss

Intervju med Arvid Mörne-vinnaren Mathilda Larsson

Jag var helt i chock. Jag började gråta. Jag ringde till mamma och kunde inte alls förstå vad som hade hänt." Så beskriver Mathilda Larsson känslorna efter att ett mejl damp ner i inkorgen i april och titulerade henne som vinnare i Arvid Mörne-tävlingen 2019. Saga träffade henne för att prata mer om skrivande och vad som händer efter tävlingen.

Läs hela intervjun på Århundradets bokklubbs blogg.

24.05.2019 kl. 12:06

Morsdag

24.05.2019 kl. 12:03

Duktighetens kilopris

Jag har ett konstigt förhållande till duktighet. Jag känner mig duktig när jag äter sallad istället för chips till middag. Jag känner mig duktig när jag skriver uppsats istället för att ligga i sängen och scrolla instagram. Jag känner mig duktig när jag vågar vara social, fast den rädslan har tunnats ut under åren och numera visar sig bara ibland. Så duktigheten finns i vardagen, liksom. Den är en ständigt närvarande måttstock där antal kilogram duktighet på kvällen bestämmer huruvida jag ska få känna mig bra över dagen som varit. Om jag får tillåtelse att känna mig bra över mig själv. Om jag är värdig.

 

Om duktighet på den nya Ratatabloggen Tofflor.

24.05.2019 kl. 12:02