Veckans blogg - Miilo.ratata.fi

12.11.2015 kl. 14:11

 


Namn: Emilia "Miilo" Nyberg
Ålder: 25
Gör: är en kreativ mångsysslare och frilansar
som fotograf, skribent och kulturproducent
Bor: i Billnäs, Raseborg

 


Hej Miilo.ratata.fi! Du har hängt med i svängarna på Ratata länge. Berätta om din relation till denna bloggtjänst och vad du har gjort här de senaste åren!

Hallå där! Jajamän, jag hör väl nog till rävarna som strykt omkring här på Ratata sedan starten. På min blogg har man som läsare fått hänga med på mina små äventyr och de strapatser som jag har haft för mig i allt från Vasa till Helsingfors med lite utlandsresor där mellan varven. Nu är jag dock tillbaka i Karistrakten igen och studielivet är ett avslutat kapitel. Skriver främst om min vardag och tankar som föds ur den, men begränsar mig för det mesta till det som jag själv upplever fint, roligt och intressant. 

Under våren 2012 var jag dessutom praktikant här och då var jag med och ordnade Ratatas sommarfest samt uppdaterade startsidan (som då såg lite annorlunda ut) med bilder och citat från olika bloggar.  

Att blogga på Ratata känns superbra, och det skulle nog krävas mycket för att byta bloggportal. Stämningen här känns familjär och positiv och dessutom kryllar det av kreativa, engagerade, talangfulla och smarta typer här - och det är ju sånt folk  jag helst vill omge mig av. 


På din blogg dyker det väldigt många snygga vardagsbilder upp - är det en naturlig del av ditt liv att alltid ha en systemkamera till hands?

Först och främst, tack! Sedan jag skaffade min första egna digitalkamera som sextonåring har nog någon form av kamera fått hänga med på de flesta små vardagsupptåg och äventyr som kommit i min väg. Med tidens gång och teknikens utveckling (dvs. helt ok kameror i telefonerna & instagram) har jag dock blivit aningen lat, vilket har lett till att ibland får systemkameran stanna hemma och vila lite. Ibland känns det som att personer i min omgivning ser det mer som en naturlig del än vad jag gör, och kan bli paffa över att jag valt att lämna kameran hemma och de blir tvungna att dokumentera det som händer själva. Men har jag något extra kul på gång brukar systemkameran nog för det mesta få hänga med. 

Nämn tre bra saker med att bo i Karis/Billnäs.

Först och främst är stället jag bor på just nu väldigt vackert och naturskönt. Dessutom finns det mesta en behöver att få tag på i trakten, såsom trevliga cafeér, bra restauranger och en mysig biograf - jag behöver inte så mycket för att vara nöjd. Slutligen gillar jag den kariska mentaliteten samt dialekten - så himla skönt att kunna slänga ur saker som "vitsi så gleest", "nett dee sen" eller prata om hur "blaschot" kaffet är utan att någon höjer på ögonbrynet. 

Var ser du dig själv om tio år?

Om jag idag blickar tio år framåt bor jag kanske i ett mysigt gammalt hus på landet med familj, katter och höns. Har något kul kulturjobb eller driver eget företag. Vid det här laget har jag förhoppningsvis bemästrat nya grejer som jag länge velat lära mig ordentligt så som att dj:a, sticka och prata finska flytande. Dock ändrar mina framtidsvisioner med jämna mellanrum, så imorgon drömmer jag kanske om något annat. Katter skall jag i alla fall ha.
 

 

Nanó Wallenius
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

                      

Bloggat hos oss

Augusti och rutiner

 

Och jag är fortsättningsvis helt överlycklig att jag blivit antagen till Författarskolan. Jag kan knappt vänta tills det börjar! Lite tjuvstart med skrivveckoslut och skrivarkurs blir det ändå, för nästa veckas helg bär det av till Nötö på skrivkurs med Åbolands Litteraturförening. Det blir mycket skrivande nu i höst och jag är otroligt glad att jag byggt upp en bra rutin kring mitt skrivande. 

 

Emma om hösten som kommer.

 

08.08.2018 kl. 14:20

Favoriter i Stockholm

08.08.2018 kl. 14:19

Rädd för hundar men litar på hästar

 

Är rädd för hundar men hästar litar jag på automatiskt. Inte ponnys, men hästar. Ju större häst desstu mer litar jag på hen. Hästars vackraste snällhet och min tilltro till den växer med mankhöjden. Hästar har lena nosar och flackande öron som lyssnar på dig. Och de snällaste ögon jag hittat någonstans. Saknar den där ena finnhästen som brukade blåsa varm luft på mina kinder och puffa mig på armen för att hälsa. Han som lyssnade när jag bad och blev så glad över att få uppmärksamhet, att man borstade och flätade små flätor i manen.

Saxat från bloggen Tofflor.

08.08.2018 kl. 14:16

SOMMARLISTA 

Bara ben, glass och bad. Sommaren närmar sig, så nu har vi pysslat ihop en liten sommarlista för våra bloggare. Vad gör du helst en ledig kväll och hur ser den perfekta sommardagen ut, enligt dig?
 


Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet ”sommar”?
Kommer du jobba i sommar eller ha semester?
Vad gör du helst en ledig kväll?
Vad är enligt dig, den ultimata sommarmaten?
Vad är ditt favorit ställe att vara på under sommaren?
Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?
Ett fint sommarminne?
Finns det någon låt du förknippar med sommaren?
Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?

 

Bild: Sofie Råholm

 

​BLOGGRUBRIKER

Nu är våren och ljuset äntligen här, så vad passar då bättre än lite inspiration att kicka igång bloggen sin igen efter vintermörkret? Vi här på ratata har skapat en lista med 14 bloggrubriker – antagligen kan du köra på alla fjorton rubriker eller sedan bara välja ut & blogga om de rubriker du tycker är intressantast! Vi hoppas på många skojiga inlägg av er, och såklart lyfts de inläggen här på startsidan.

 

1. Ett foto i timmen

2. Fem saker jag alltid har i mitt kylskåp

3. Tio fakta om mig

4. En bild av mig när jag just vaknat #Iwokeuplikethis

5. Hur mitt liv såg ut för fem år sen

6. Mina favorit bloggare/instagrammare

7. Hur en perfekt dag skulle se ut enligt mig

8. Fem viktiga saker jag lärt mig av livet

9. Mina önskeresemål

10. Jag är feminist/inte feminist för att

11. Tio saker som gör mig glad

12. Fem suveräna lifehacks

13. Om jag skulle få göra tre politiska beslut skulle de vara

14. Mina sommarplaner