Veckans blogg - Miilo.ratata.fi

12.11.2015 kl. 14:11

 


Namn: Emilia "Miilo" Nyberg
Ålder: 25
Gör: är en kreativ mångsysslare och frilansar
som fotograf, skribent och kulturproducent
Bor: i Billnäs, Raseborg

 


Hej Miilo.ratata.fi! Du har hängt med i svängarna på Ratata länge. Berätta om din relation till denna bloggtjänst och vad du har gjort här de senaste åren!

Hallå där! Jajamän, jag hör väl nog till rävarna som strykt omkring här på Ratata sedan starten. På min blogg har man som läsare fått hänga med på mina små äventyr och de strapatser som jag har haft för mig i allt från Vasa till Helsingfors med lite utlandsresor där mellan varven. Nu är jag dock tillbaka i Karistrakten igen och studielivet är ett avslutat kapitel. Skriver främst om min vardag och tankar som föds ur den, men begränsar mig för det mesta till det som jag själv upplever fint, roligt och intressant. 

Under våren 2012 var jag dessutom praktikant här och då var jag med och ordnade Ratatas sommarfest samt uppdaterade startsidan (som då såg lite annorlunda ut) med bilder och citat från olika bloggar.  

Att blogga på Ratata känns superbra, och det skulle nog krävas mycket för att byta bloggportal. Stämningen här känns familjär och positiv och dessutom kryllar det av kreativa, engagerade, talangfulla och smarta typer här - och det är ju sånt folk  jag helst vill omge mig av. 


På din blogg dyker det väldigt många snygga vardagsbilder upp - är det en naturlig del av ditt liv att alltid ha en systemkamera till hands?

Först och främst, tack! Sedan jag skaffade min första egna digitalkamera som sextonåring har nog någon form av kamera fått hänga med på de flesta små vardagsupptåg och äventyr som kommit i min väg. Med tidens gång och teknikens utveckling (dvs. helt ok kameror i telefonerna & instagram) har jag dock blivit aningen lat, vilket har lett till att ibland får systemkameran stanna hemma och vila lite. Ibland känns det som att personer i min omgivning ser det mer som en naturlig del än vad jag gör, och kan bli paffa över att jag valt att lämna kameran hemma och de blir tvungna att dokumentera det som händer själva. Men har jag något extra kul på gång brukar systemkameran nog för det mesta få hänga med. 

Nämn tre bra saker med att bo i Karis/Billnäs.

Först och främst är stället jag bor på just nu väldigt vackert och naturskönt. Dessutom finns det mesta en behöver att få tag på i trakten, såsom trevliga cafeér, bra restauranger och en mysig biograf - jag behöver inte så mycket för att vara nöjd. Slutligen gillar jag den kariska mentaliteten samt dialekten - så himla skönt att kunna slänga ur saker som "vitsi så gleest", "nett dee sen" eller prata om hur "blaschot" kaffet är utan att någon höjer på ögonbrynet. 

Var ser du dig själv om tio år?

Om jag idag blickar tio år framåt bor jag kanske i ett mysigt gammalt hus på landet med familj, katter och höns. Har något kul kulturjobb eller driver eget företag. Vid det här laget har jag förhoppningsvis bemästrat nya grejer som jag länge velat lära mig ordentligt så som att dj:a, sticka och prata finska flytande. Dock ändrar mina framtidsvisioner med jämna mellanrum, så imorgon drömmer jag kanske om något annat. Katter skall jag i alla fall ha.
 

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:
                      
 
 

Välkommen till Ratata - Svenskfinlands mysigaste bloggtjänst och kulturportal! Här på framsidan lyfter vi intressanta personer, evenemang och projekt.

Bloggat hos oss

Intervju med Arvid Mörne-vinnaren Mathilda Larsson

Jag var helt i chock. Jag började gråta. Jag ringde till mamma och kunde inte alls förstå vad som hade hänt." Så beskriver Mathilda Larsson känslorna efter att ett mejl damp ner i inkorgen i april och titulerade henne som vinnare i Arvid Mörne-tävlingen 2019. Saga träffade henne för att prata mer om skrivande och vad som händer efter tävlingen.

Läs hela intervjun på Århundradets bokklubbs blogg.

24.05.2019 kl. 12:06

Morsdag

24.05.2019 kl. 12:03

Duktighetens kilopris

Jag har ett konstigt förhållande till duktighet. Jag känner mig duktig när jag äter sallad istället för chips till middag. Jag känner mig duktig när jag skriver uppsats istället för att ligga i sängen och scrolla instagram. Jag känner mig duktig när jag vågar vara social, fast den rädslan har tunnats ut under åren och numera visar sig bara ibland. Så duktigheten finns i vardagen, liksom. Den är en ständigt närvarande måttstock där antal kilogram duktighet på kvällen bestämmer huruvida jag ska få känna mig bra över dagen som varit. Om jag får tillåtelse att känna mig bra över mig själv. Om jag är värdig.

 

Om duktighet på den nya Ratatabloggen Tofflor.

24.05.2019 kl. 12:02