1 vecka till Ratata rebirth

25.01.2013 kl. 07:51

Om en vecka, fredagen den 1 februari, är det dags för Ratatas pånyttfödelse. Din blogg flyttas automatiskt över till det nya bloggverktyget. Nyheter kommer bland annat att vara:

  • Minst 20 färdiga designmallar för din blogg, antalet utökas kontinuerligt.
  • Möjlighet att själv designa bloggen (bakgrundsbild, färger på text och rubrik,typsnitt,  höjd på sidhuvud, rundade kanter, skuggningar osv osv)
  • Nya möjlighet då du skiver inlägg, bland annat kategorisering, tidsinställning och ett smidigare bilduppladdningssystem (men fortfarande rekommenderar vi flickr, speciellt för de som har mycket bilder i sin blogg)

Och här kommer en påminnelse om vad ni skall komma ihåg inför bloggflytten:

  • Den design du har i din blogg följer inte automatiskt med i flytten, det vill säga spara sidhuvud och anra eventuella element i din blogg du vill spara, så kan du ladda upp dem på den nya. Innehåll och fotografier följer självklart med automatiskt.
  • Bloggar med ett _ i adressen kommer istället få ett – i sin adress. Detta på grund av att det bryter mot tekniska standarder att ha med _ i webbadresser.
  • Under dagen bloggarna flyttas kan de ligga nere för en stund, och det är också möjligt att alla era inlägg inte följer med till den nya bloggen omedelbart – ha tålamod! Under den här dagen sitter vi också vid datorn och svarar på alla era frågor via ratata.fi.

I samband med bloggflytten nästa fredag gör vi också en handbok för hur du använder bloggverktyget. Men vi lovar, det är ett enkelt bloggverktyg som man kommer underfund med efter att ha testat på en stund.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

                      
 
 

Välkommen till Ratata - Svenskfinlands mysigaste bloggtjänst och kulturportal! Varje vecka lyfter vi intressanta personer och projekt på vår framsida.

Bloggat hos oss

Spacebar

22.01.2019 kl. 21:42

Boktips från skolklassen

Nu har din klass eller skola chansen att vinna det här fina bokpaketet, med böcker av alla gäster i säsong 3. Det enda klassen/skolan behöver göra är att skicka ett boktips till fantaskopfilms@gmail.com. Om ni har arbetat med programmet i klass och hellre skickar texter, illustrationer eller annat ni gjort eller funderat på så går det naturligtvis också bra! 

Är du klasslärare och vill integrera mera läsning i undervisningen? Läs om hur din klass kan vinna ett bokpaket på Estrids bokklubb-bloggen.

22.01.2019 kl. 21:40

När man skriver från hjärtat kan man också dela med sig av lite känsligare ämnen

Vi på Ratata skickar våra varmaste tankar till Ratatabloggaren Leenas anhöriga. Leena skrev bloggen Passligt här på Ratata och vi intervjuade henne även till vår framsida i juni 2018. Hennes närvaro på Ratata är saknad!

Länk till Leenas blogg Passligt och intervjun med Leena på Ratatas framsida.

 

22.01.2019 kl. 21:31