Ratata – blogging it since 2010 ♥ KSF Media

 

Ratata.fi är Svenskfinlands mysigaste bloggtjänst och bloggnätverk! Här kan vem som helst skapa en blogg. Vad som gör att Ratata sticker ut är den utbredda kreativiteten bland våra användare och många av de som bloggar här är intresserade av eller arbetar inom en kreativ bransch eller media. Vårt fokus ligger på att lyfta fram och puffa bloggar med kvalitativt innehåll, bland annat genom framsidan, vår instagram eller genom Svenskfinlands största dagstidning, Hufvudstadsbladet. Vi ordnar även aktivt evenemang för våra användare - läs mer under fliken Evenemang!

Ratata grundades av reklambyrån People´s och Karin Lindroos år 2010. I april 2015 gick KSF Media in som ägare och driver nu Ratata vidare tillsammans med innehållsansvarig Nanó Wallenius & evenemangsansvarig Jenna Vierinen som frilansar för Ratata.

 

Ifall din fråga inte redan finns med i FAQ, rikta din fråga till nano@ratata.fi.

Användarvillkor för tjänsten finns i FAQ i navigationen ovan.

 

Ratatas redaktion

Nanó Wallenius

Innehållsansvarig

 

nano (at) ratata.fi

Blogg: nano.ratata.fi

Jenna Vierinen

Evenemangsansvarig

 

jenna (at) ratata.fi

Blogg: jenna.ratata.fi

 

 

 

 

 


 

...ett urval av vad som händer på Ratata!

 

(bild - Frida Lönnroos instagram)

Den 22-26 oktober var Ratata med på bokmässan i Helsingfors med två samtal med temat "Fiktivt skrivande - verkliga bloggar?". På bilden syns Ratatas redaktör Nanó Wallenius samt de inbjudna skribenterna Julia Wickholm, Malin Klingenberg och Satu Laukkanen. Samtalet streamades live på Hbl.fi men går att titta på här om du scrollar fram till 1:30.

 

Visste du att du som studerande i t.ex. grafisk design kan ansöka om att ha din praktik på KSF Media/Ratata? Vår senaste praktikant Josefin Saarenpää från Yrkeshögskolan Novia fick formgiva en ihopvikbar affisch som delades ut på Bokmässan i Helsingfors samt en Ratatakalender som snart kommer ut till försäljning.

 

Ratata säljer även tygkassar som går att köpa vid kundtjänsten i HBL på Mannerheimvägen 18, fjärde våningen. Kundtjänsten är öppen 8.00-16.00 med en lunchpaus mellan 12-13. Trycket på tygkassen är designat av Nanó Wallenius och den kostar 10 euro.

 

Varje fredag får en Ratatablogg en puff i Hufvudstadsbladets dagbokssektion. Med bloggarens tillstånd publiceras ett längre citat med namn och bloggadress både på webben och i papperstidningen.

 

Ratata försöker medverka i eller ordna ett evenemang ungefär varje månad. Det första evenemanget som hölls i KSF Medias regi var på Fabbes Café i Åbo. Läs mera om våra evenemang här!