Podcast

RATATAPODDEN #4 - Menssnack, bristfällig utbildning och sexuella trakasserier

 

 

Ett nytt avsnitt av Ratatapodden ligger ute!

Nanó kommer en snabbis till Finland och än en gång joinar Astrid och Julia för ytterligare ett poddsamtal. Vad togs upp i skolundervisningen angående menstruation och fertilitet, vilken information lämnades bort och på vilket sätt var informationen vinklad? Hur ska man försöka tänka om ens föräldrar har upplevt det som svårt att prata om tabubelagda ämnen under ens barndom? Varför lärs det så lite ut om Afrikas länder i finsk skolundervisning? Och vad är det som gör att barn upplever mammor som vardagliga och pappor som lite extra roliga? Nanó kröner sig själv till Svenskfinlands underlivssvampqueen och berättar om hur det lektes gruppvåldtäkt på skolgården under lågstadietiden, Julia berättar om Kamratpostens roll i sitt liv och Astrid jämför finska polischefers uttalanden om sexuella trakasserier med svenska. Klipp och jingel av Nanó Wallenius.

 

Nanó Wallenius
30.01.2016 kl. 21:50

RATATAPODDEN #3 - Bokmässan-eftersnack, Århundradets kärlekssaga, fantasy och feministiska rants

 

 

Astrid (astridkarin.ratata.fi), Julia (koltrast.ratata.fi) och Nanó (nano.ratata.fi) möts upp efter Helsingfors bokmässa 2015 och snackar litteratur med en feministisk och stundals drypande ironisk twist. Varför beter man sig alltid förvirrat när man träffar en författare man beundrar? Är Århundradets kärlekssaga prosa eller lyrik? Vad har Stieg Larssons Millenium-trilogi gemensamt med Märta Tikkanens "Män kan inte våldtas"? Astrid har upptäckt fantasy, Julia läser sju böcker på en gång, Nanó vill inte leva i ett samhälle som drivs av likes och ingen förstår sig riktigt på Lena Dunhams "Not that kind of girl". Klipp och jingel av Nanó Wallenius.

 

Nanó Wallenius
04.12.2015 kl. 17:41

RATATAPODDEN #2 - Helsingfors bokmässa 2015

 

 

Hej hopp! Detta är inspelningen av Ratatas programpunkt på Helsingfors bokmässa 2015. Temat var "Fiktivt skrivande - verkliga bloggar?". Skribenterna och bloggarna Satu Laukkanen, Julia Wickholm och Malin Klingenberg hängde med Nanó Wallenius upp på HBL-scenen för ett samtal om fiktiva bloggkaraktärer, bloggen som skrivverktyg och experimentellt skrivande på nätet.

Snart kommer även ett Bokmässan-eftersnack att nå Ratatapodden - håll ut!

 

Nanó Wallenius
16.11.2015 kl. 23:34

RATATAPODDEN - pilotavsnitt

 

 

Ratata har fått en egen podcast!

Ratatapodden kommer att gå i sann #ratatafamiljen-anda och varje podcast gästas av en färgstark ratatait. Först ut är Astrid som bloggar på astridkarin.ratata.fi och drömmer om att jobba som kvinnorättsjurist. Vi hade ett samtal om feminism, serier, böcker, klass och politik. Intervju, jingel och klipp av Nanó Wallenius.
 

 

Nanó Wallenius
25.06.2015 kl. 09:26