Ratatanytt

Automatiskt byte av lösenord

 

Nästa gång du loggar in till din blogg kommer du att automatiskt bli ombedd att byta lösenord – oavsett om du redan hunnit byta lösenord eller ej. Logga in direkt för att göra det - för att vara på den säkra sidan. Ett nytt lösenord skickas då till den mailadress bloggen är registrerad på.

Om du inte längre har tillgång till det mailkonto som din blogg en gång registrerats på – maila karin@ratata.fi, ange den gamla mailadressen bloggen varit registrerad på och en ny fungerande. Den gamla mailadressen bloggen är registrerad på kommer då att bytas ut till den nya, och därefter kan du be om ett nytt lösenord till den nya adressen i samband med inloggning. Lösenordet kommer att skickas till den nya mailadressen. Framöver är det den nya mailadressen som fungerar som användarnamn då du loggar in.

Karin Lindroos
Publicerad idag kl. 09:58

Byt ditt lösenord!

Uppdaterad info.


Under gårdagen uppdagades ett säkerhetshål i Ratatas bloggverktyg, vilket nu är åtgärdat. Dock bör alla användare byta lösenord direkt. Och om du använder samma lösenord på andra ställen bör det också bytas ut där.

En automatisk funktion kommer göra att du är tvungen att byta lösenord vid inloggning (den dyker upp under dagens eller morgondagens lopp), men byt redan nu för att vara på den säkra sidan. För att byta lösenord klickar du på användare i högra spalten, skriver in ett nytt lösenord och sparar.

Sprid infon genom att dela statusen på Ratatas facebooksida och uppmana andra Ratatabloggare!

Karin Lindroos
Publicerad igår kl. 13:06

Byt lösenord asap!


Ett säkerhetshål har hittats i bloggverktyget - och vi uppmanar alla bloggare att omedelbart byta lösenord. Om ni använder samma lösenord på bloggen som på andra ställen, byt också lösenord där!

Utredningen pågår ännu hos Webbhuset - återkommer med uppdatering. Men det är viktigt att ni byter lösenord direkt!

/ Karin

Karin Lindroos
Publicerad 30.07.2014 kl. 10:38

Att varva ner

Hanna delar med sig av sina sommarstunder.

"Ett dygn av total ro och trivsel som ger mig så mycket energi för allt det som kommer att hända till näst. Du och jag när vi har det bra är det bästa som hänt."

Jennifer Granqvist
Publicerad 30.07.2014 kl. 07:20

Vackra texter

På Linn Alices blogg hittar man många texter i högklass. Nedan följer ett urplock från hennes blogg.

"Nej, jag är dendär båten utan vare sig hamn eller ankare, dendär älvan som självmant valt att sitta i korridoren. Och där sitter jag sedan, natt efter sömnlös natt, och stirrar på en dörröppning. Genom blanka frostkvällar med svartkantade vingar om skuldrorna sitter jag och önskar, hoppas, längtar; Ber på ett språk som ingen talar, till en Gud som inte lyssnar. Vaktar en dörr som aldrig öppnats.
Utifall att."

Jennifer Granqvist
Publicerad 21.07.2014 kl. 20:25

Dagens citat

Dagens citat står Ladida för.

"Som bekant hör jag tyvärr inte till den skara bloggare som kan skryta om hur lite jag shoppat under det gångna året men månne int det är dags att börja jobba igen när man får fler emails av nätbutiker än av riktiga människor."

 

Jennifer Granqvist
Publicerad 28.07.2014 kl. 19:09

Var går gränsen?

Emma har funderat på hur personlig man egentligen kan vara på internet och delar med sig av sina tankar i ett inlägg

Vad tycker ni?

Jennifer Granqvist
Publicerad 20.07.2014 kl. 19:09

Akvareller

Linn har ägnat sommaren åt att måla med akvareller. Tummen upp!

Jennifer Granqvist
Publicerad 28.07.2014 kl. 19:10

Minnen med polaroid

Hanis blogg hittar du nyknäppta polaroidbilder.

Jennifer Granqvist
Publicerad 18.07.2014 kl. 18:41

Balkonghäng

Såhär mysig ser Kanelis balkong ut i sommar.

Jennifer Granqvist
Publicerad 19.07.2014 kl. 18:38