Ratatanytt

Blomster

 

Förutom pioner har Ellen fyllt sin blogg Karamellen med bilder från en modefotografering. Kolla in alla bilder här!

Nanó Wallenius
Publicerad igår kl. 10:37

Bloggbrunch på Köttkontrollen i Karis

 

Från ett evenemang till ett annat - den 7.6 klockan 10 är det dags för bloggbrunch på Köttkontrollen i Karis. Det blir brunch, ölprov (K18), smakning av glass från Sjundby glass, matsnack och goodiebag.

Bindande anmälningar går till info@ratata.fi senast den 3.6 och 15 ratataiter ryms med! Även andra bloggare är välkomna ifall det finns plats men ratataiter har förtur.

Facebookevenemang kommer inom kort.

Sponsorer:

Köttkontrollen
KSF Media
Marthaförbundet
Anton & Anton
Schildts & söderströms
Syko Design - 
Syko.fi

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 20.05.2015 kl. 11:17

Kaffe & kaka på Fabbes Café i Åbo

 

Den 27e maj ordnas det med kaffe och kaka för Ratata-bloggare på mysiga Fabbes Café i Åbo! Mer om detta ytterst läckra café här och mera info om eventet på affischen nedan! Anmälningar går till nano@ratata.fi och först till kvarn gäller (ratataiter har förtur, men även andra bloggare är välkomna). Det finns 15 platser och goodiebag ingår. Kom och ät kaka med oss!

 

Facebookevenemang finns här.

 

 

 

 


 

Nanó Wallenius
Publicerad 18.05.2015 kl. 23:59

På gång just nu: Bloggkategorier!

 

 

Kära Ratataiter!


Vi vill ju naturligtvis att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta de bloggar man personligen är intresserad av på Ratata och vi kan glatt meddela att vi som bäst har  bloggkategorisering på gång! Därför tänkte vi i förväg informera er om hur detta kommer att gå till innan det lanseras.

Vi kommer att börja med att kategorisera runt 150 bloggar i ungefär 15 kategorier. Vi på Ratata kommer alltså i den första rundan av kategoriseringen att välja vem vi lägger under vilken kategori. Att skicka ut 150 förfrågningar om vilken kategori som är önskad skulle ta väldigt länge (för att inte tala om hur länge det tar att vänta in alla svar). Här finns dock en poäng - om du enligt dig själv har hamnat i "fel" kategori så kommer det att finnas ett online-formulär som du enkelt kan fylla i och därmed få din kategori ändrad.

I och med att det finns nästan 3000 registrerade bloggar på Ratata så kan vi inte garantera att vi hunnit kategorisera just din blogg, och därför börjar vi på egen hand med 150 stycken. Och om du inte hittar din (någorlunda aktiva) blogg under någon kategori så kan du mycket enkelt fylla i samma formulär som nämns ovan, så lägger vi till den så snabbt vi kan! Att kategorisera inaktiva bloggar känns dock inte aktuellt för varken oss eller Ratatas läsarkrets.

Detta system är för att göra det så enkelt som möjligt för både er och oss och vi hoppas att ni tycker det är utformat på ett lämpligt sätt!

Lots of blog love! 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 17.05.2015 kl. 11:35

Speedintervju med Caroline // Les Couleurs Des Nuages

 

 

 

 

Namn: Caroline Haldin-Breitenstein

 Ålder: 22

 Bor: Åbo

 Gör: Studerar cellbiologi vid ÅA

 

Tjenare där lescouleursdesnuages.ratata.fi! Du har bildbombat Ratata med 
underbara fotografier från Japan och det ser ut som att du har haft en 
fantastisk resa! Vad var det bästa med att besöka Japan?


Svår fråga! Vill nämna så många saker, men helt kort så var det drömupplevelser blandat med fantastiskt god mat och förstås bästa sällskapet (min fina man).

 Vad gör du annars under dagarna just nu?

Har nyligen börjat med min pro gradu-avhandling så jag hänger i labbet och forskar dagarna i ända. När jag är hemma spelar vi Mario Kart.

 Vilket land vill du besöka till näst och varför?

Italien! Vill sitta i solen och dricka vin, äta pasta och blicka ut över gröna kullar. Och sen vill jag till Japan på nytt.

Du tecknar också mycket - berätta gärna mera!

Jag tecknar för att det får mig att slappna av och stänga ut världen, och så tycker jag att det är roligt. Om jag inte hade hittat cellbiologin hade jag nog blivit illustratör istället. Använder mest blyerts och vattenfärger just nu, men jag gillar också Copic markers och datorprogram (Manga Studio 5) + tablet (Wacom Intuos 5). Inspirationen kan vara vad som helst, som musik eller en känsla, men jag följer också många tecknare på tumblr och instagram vilket är väldigt inspirerande och ger mig mål som "det där vill jag också kunna!".

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 16.05.2015 kl. 16:04

Plättrecept

Nanó Wallenius
Publicerad 15.05.2015 kl. 22:04

NEVERMIND THE M*SS

 

 

Vanessa ställer ut tre bilder från sin serie "Revir" på galleriet A Space på Albertsgatan 13 i Helsingfors. Facebookevenemang finnes här.

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 14.05.2015 kl. 13:23

Flaskpost

Nanó Wallenius
Publicerad 14.05.2015 kl. 13:07


Den 7.6 klockan 10 är det dags för bloggbrunch på Köttkontrollen i Karis. Det blir brunch, ölprov (K18), smakning av glass från Sjundby glass, matsnack och goodiebag.

Bindande anmälningar går till info@ratata.fi senast den 3.6 och 15 ratataiter ryms med! Även andra bloggare är välkomna ifall det finns plats men ratataiter har förtur.

Facebookevenemang kommer inom kort.

Sponsorer:

Köttkontrollen
KSF Media
Marthaförbundet
Anton & Anton
Schildts & söderströms
Syko Design - Syko.fi

 

De 15 platserna för Fabbes Café-eventet är fyllda. Mer info här.

 

#ratatafamiljen

 

 

Vilka bloggfunktioner tycker du saknas på Ratata?

Kommentera här!

 

Våren är PÅ KOMMANDE! Kolla in RATATA spring - spellistan på Spottan och adda dina nya favoritlåtar! Just nu är det lite 90-tal, lite 00-tal och en hel massa powerlåtar! Reglerna är enkla:
 

1. Ha Spotify öppen på din dator.

2. KLICKA HÄR för att öppna spellistan. Spellistan borde nu vara öppen i Spotify. Ifall du inte har Spotify kan du skapa din egen account gratis på Spotifys hemsidor.

3. Klicka på "FOLLOW".

4. Nu när du följer Ratatas spellista är det fritt fram för dig att adda dina nya favoritlåtar! Observera att det är förbjudet att radera låtar som andra har lagt i spellistan. Ifall missbruk förekommer så kommer möjligheten att adda låtar tas bort helt och hållet.

5. Gillar du musiken på spellistan? Kopiera då över låtarna till din egna, privata spellista! Då behöver du inte riskera att låtar du vill spara för framtida lyssning försvinner ifall spellistan tas bort vid ett senare tillfälle.