Ratatanytt

Marianne-maränger

Nanó Wallenius
Publicerad igår kl. 22:00

Ny fotoblogg

Nanó Wallenius
Publicerad igår kl. 21:56

Om rasism

 

"Jag tänker - och har också läst det någon gång - att rasistiskt beteende bland mycket annat kan vara en yttring av maktlöshet. Något som de som upplever att samhället inte bryr sig om dem, de som känner att de inte kan påverka sin egen situation, de som stötts ut tar till för att få känna att de har ens lite makt, att de är ens lite bättre än någon annan."

 

Rofa funderar på rasistiskt beteende.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.02.2016 kl. 15:34

Att studera litteratur

 

 

"Först o främst vill jag säga att jag älskar den lilla värld du bygger upp här. Både dina ord och bilder är magiska. Sedan har jag en liten fråga, nämligen det att kunde du tänka dig göra ett inlägg om hur det är att studera litteratur?"

Kaneli svarar på om hur det är att studera litteratur vid Helsingfors universitet.

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.02.2016 kl. 15:32

Käppar i hjulet för ett socialare liv

 

"Tack VR, tack för att du sätter käppar i hjulet för ett litet socialare liv. Inom denna månad är vi bjudna på två fester i huvudstadsregionen och den enda lösningen vi har på detta är att vi turas om att vara den som kör för kvällen. Jag gillar ju att bo "på landet", men när det blir smidigare (och billigare!) att ta bilen istället för tåg känns det inte helt okej. "

Miilo om problemen med att bo på landsbygden.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.02.2016 kl. 15:26

Vegetips

 

"Så igår fick jag lära mig att första februari är vegetariska dagen. En dag i efterskott (eftersom jag drabbades av den stora latheten igår) har jag sammanställt några bloggar som bl.a. handlar om vegetarisk mat. Klicka er vidare och så hoppas jag att ni blir så inspirerade att ni vill koka en vegetarisk rätt 1.2.2017. Och om ni riktigt vill får ni väl koka ihop något vegetariskt någon annan dag också på året."

Bloggkoll tipsar om bloggare som bloggar om vegetarisk mat.

Nanó Wallenius
Publicerad 02.02.2016 kl. 19:12

Om ledarskap

 

"det är också ett intressant råd eftersom jag har sett mänskor böna och be om att få hjälp när de inte orkar eller erkänna rakt ut att de inte klarar av, men ändå bara få beskedet att de måste orka vidare, de måste klara av. faktum är att jag har sett ett tiotal förmän på en fortbildning sitta och prata om att deras primära uppgift nuförtiden är att förbise att deras underordnade säger att de inte orkar och inte klarar av och ändå uppmana dem att hörsamma orderna uppifrån och fortsätta som förr."

Elaka bloggen om arbetslivet.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 02.02.2016 kl. 19:10

Är det här en riktig tidning?

 

"Det finns så otroligt många sajter som antingen är satir, eller propaganda, eller omskrivningar av vad andra media skrivit, att jag har själv svårt att hänga med.

Därför har jag börjat ifrågasätta alla länkar på Facebook som verkar ens lite konstiga. Jag påstår ingenting, jag bara frågar. Är det här en riktig tidning? Eller något helt annat?"

 

Fager Dam om fejknyheter på sociala medier.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 02.02.2016 kl. 19:07

"Allt från konserter jag gått på till mat jag ätit"

 

"Jag tänkte kanske börja med något nytt på bloggen, nämligen kulturmånad. I slutet av varje månad tänkte jag sammanfatta fina kulturting från månaden som gått. Till denna kategori hör allt från konserter jag gått på till mat jag ätit. Kanske några materiella ting och sånt. Inläggen kommer fungera som tips för er och som dokumentation för mig själv. Sånt är roligt, eller vad tycker du?"

Hanna introducerar konceptet "kulturmånad" på sin blogg.

 

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 01.02.2016 kl. 15:15

Ratatakalendern 2016

 

Beställ din kalender idag! (mera info här)

Årets Ratatakalender pryds av en omslagsbild illustrerad av Emilia Kannosto. Formgivare är Josefin Saarenpää och redaktörer är Josefin Saarenpää och Nanó Wallenius.

 


Namn: Emilia Kannosto
Ålder: 28 år
Gör: Arbetar och frilansar som illustratör,
konstnär och aktivitetsinstruktör
Bor: Helsingfors


Hej Emilia! Du står för illustrationen till årets Ratatakalender, like a boss! Är det något särskilt du tänker på när du illustrerar eller dyker bilderna upp vartefter du tecknar?​

Läs intervjun här.

 

 

Reselistan
Fritt fram att kopiera och fylla i!

 

 

 

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Hur länge varade din längsta resa?

Vad är ditt favoritsätt att resa på?

Favoritland att resa i?

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Har du några måsten i reseväskan?

Dina fyra bästa resebilder.

Vad är den sämsta resan du gjort?

Vart skulle du vilja åka just nu?

Vart vill du absolut inte åka?

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

 

 

#ratatafamiljen