Ratatanytt

Dricka vin ur plastglas

Nanó Wallenius
Publicerad igår kl. 11:26

April / Maj

Nanó Wallenius
Publicerad igår kl. 11:24

Kön och tänder

 

"Jag är knappast den ända som har reagerat på Pepsodents tandkräms-reklamer på senare tid. Det är nämligen så att Pepsodent för en tid sedan utvecklade en ny tandkräm, för män. Den heter så vackert som ”Pepsodent White Now Men”

Måste säga att jag först trodde detta var ett stort skämt. Typ i stilen med aprilskämt. Trodde nu aldrig, att man kunde dra gränser mellan kvinnligt och manligt tandkräm. Märkte ganska snabbt att detta förståss inte var ett skämt utan helt seriöst. "

 

Rebecca om tandkrämsreklam.

 

Nanó Wallenius
Publicerad igår kl. 11:15

Sälj din själ till ett band

 

"Kent har varit ett mer än viktigt band för mig genom mitt liv, som alltid funnits med mig. Jag minns hur mamma spelade FF i bilen när vi åkte upp från pappa och jag satt i baksätet och undrade hur länge det skulle ta tills vi var hemma. Jag minns hur jag grät och grät och grät på golvet till Stoppa mig juni (Lilla Ego) när jag var 13 år, mådde dåligt och världen rasade. Jag lyssnade på Revolt III när jag var arg, utanför och ensam. Jag och pappa lyssnade på Kungen är död och sa ingenting. Första låten jag lärde mig spela på gitarr varKärleken väntar. Pappa köpte Jag är inte rädd för mörkret åt mig och visste att jag skulle älska den. Jag lyssnade på Jag ser dig när jag var ensam hemma när ”mina kompisar” umgicks och jag inte var bjuden. Jag lyssnade på La Belle Epoque när jag sökte efter min politiska identitet. Jag lyssnade på Palace & Main när jag flög ensam bort från min familj och mina vänner.Jag lyssnade på 400 slag när jag cyklade ensam mitt i natten och kände mig rädd. Våga vara rädd tröstade."

 

Nadja om ett favoritband.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 22.05.2016 kl. 12:17

Frukostbloggen är tillbaka

Nanó Wallenius
Publicerad 21.05.2016 kl. 20:15

Jag är grön i Åbo del 4

Nanó Wallenius
Publicerad 21.05.2016 kl. 20:14

Längtan efter sommaren

 

"Vårmånaderna har så starkt kommit att förknippas med mycket tunga och svåra saker att jag nu har väldigt svårt med hela årstiden. En årstid som i så mångt och mycket representerar livet och återfödelse har för mig bara blivit likamed död."

 

Julie skriver om vårar som känns.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 21.05.2016 kl. 20:12

Tecknat

Nanó Wallenius
Publicerad 21.05.2016 kl. 09:42

Ett litet hus

 

"Det finns ett litet hus till salu inte så långt härifrån. Jag finner det lite lätt oerhört att det kostar 185000 med tanke på att det är bara 63 kvadratmeter och i dåligt skick. Alltså, det står i annonsen "kunto: huono". Det står också att det läcker in vatten vid skorstenen på taket samt i källaren. Det fattas dusch, och bastun finns i skild byggnad på gården (vilket i sig inte är ett problem, men inte heller där finns det dusch)."

 

Tovander skriver om ett hus.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 21.05.2016 kl. 09:42

Tur och talang

 

"Just så tänkte jag. Dessutom trodde jag alldeles för mycket på det här med talang. Jag trodde att framgång kom så att jag skulle hitta något jag hade talang för, som känns lätt och bekymmerslöst, och så blir jag bra.

Om något kändes svårt så tänkte jag att det här har jag inte begåvning för, det ska jag inte göra.

Jag fattade inte alls att många av de mest framgångsrika mänskorna angstar och stressar och är missnöjda med vad de åstadkommer."

 

Läs Fager Dams tankar kring talang och arbetsamhet.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 21.05.2016 kl. 09:40

 


Dags för bloggträff i Helsingfors, denna gång med konst och kultur som tema! Datum och tid för träffen är tisdagen 24 maj kl. 18.00. 

Kvällen börjar på Lokal, en trevlig konstbutik och galleri på Annegatan 9. Där blir deltagarna bjudna på kaffe och personalen berättar mer om verksamheten, produkterna och utställningarna. Varorna säljs denna kväll till ett rabatterat pris på -10%. Därefter traskar vi runt kvarterat till Albertsgatan och Creat Space där ratatabloggaren Vanessa Forstén presenterar sin utställning "Always invisible, never out of sight" och berättar om sitt arbete som fotograf. Evenemangets deltagare har möjlighet att köpa Vanessas bok för det nedsatta priset 30€ under kvällens lopp och verkens säljs för -20%. 

Efter detta är det möjligt att hänga kvar och umgås på galleriet. 

Goodiebags till de 15 första anmälda! Anmäl dig senast söndag 22.5 om du vill delta till: elt.nyberg(at)gmail.com. Evenemanget riktar sig i första hand till bloggare på Ratata.fi

Dessutom ordnar Daniela en bloggträff i Borgå lördagen 28.5 på Porvoon Paahtimo i Borgå. Det evenemanget hittar ni här

Skribenter sökes för frilansuppdrag

Är du skribent och jobbar på frilansbasis? KSF Medias försäljningsavdelning söker en skribent för att skriva längre reklamartiklar (exempel hittas här). Du får gärna prata finska, ha ett kreativt tänkande och ett gott språk. Hör av dig så fort som möjligt till andreas.rundlof@ksfmedia.fi.

Möt vår vikarierande evenemangsfixare!

Nu har evenemangsansvariga Jenna gått på mammaledigt och Emilia Nyberg aka Miilo har fått träda in som vikarierande evenemangsfixare. Miilo har ett förflutet som praktikant på Ratata och har bloggat på sajten sedan starten för fem år sedan.

Vad är ditt recept på ett lyckat evenemang?
En bunt trevliga människor, några tallrikar god plockmat, en näve isbrytande aktiviteter och en dos skön musik i bakgrunden. Blanda allt i en mysig lokal och späd ut med valfri dryck med mycket is om så krävs. 

Vad för typ av evenemang tycker du själv om att gå på?
Avslappnade tillställningar som inte är så pretentiösa, roliga maskerader och temafester, inspirerande konst- och kulturevenemang, events med god mat och dricka samt konserter och gigs med bra musik som får en på gott humör. Ganska blandat med andra ord, men a och o är att arrangemangen är välplanerade genomförs på ett bra sätt. 

Vad har vi att vänta oss på Ratatas evenemangsfront i vår?
Inspiration, kultur och kulinariska njutningar tror jag kan beskriva vårens planer ganska bra. Men idéer och önskemål tar jag ändå gärna emot!

Vill du veta mer om Miilo kan du läsa Veckans blogg-intervjun med henne här. Eller kanske har du en god idé till ett evenemang? Kommentera på Miilos blogg!

 

Fortsätt tipsa

Har du skrivit ett extra bra inlägg som du tycker förtjänar extra synlighet eller har du läst något kul på Ratata som du vill tipsa andra om? Fyll i tipsformuläret längst ner i högerspalten!

 

Ratatakalendern 2016

 

Beställ din kalender idag! (mera info här)

Årets Ratatakalender pryds av en omslagsbild illustrerad av Emilia Kannosto. Formgivare är Josefin Saarenpää och redaktörer är Josefin Saarenpää och Nanó Wallenius.

 

Namn: Sara 
Ålder: 22
Bor: Åbo
Gör: Studerande vid Åbo Akademi

 


Hej pulsfrekvens.ratata.fi! Din blogg är fylld av både vardagsbetraktelser men också textfragment och fotoexperiment. Vi är nyfikna på dig - berätta lite mer om dig själv!

 

Läs resten av intervjun här.

 

Dags för ratataiterna att go wild med spellistorna! Låt musiktipsen flöda och kommentera med länken till din ifyllda musiklista här.

 

Nämn dina favoritlåtar/artister från olika årtionden.

Vilket är ditt favoritårtionde inom musik?

Vilken musik/musiker är din nyaste upptäckt?

Vilka album kommer du lyssna på i sommar?

Favoritpowerlåtar?

Har du några guilty pleasures inom musik?

Favorit ESC-låtar från de tre senaste åren?

Vilket land kommer majoriteten av musiken du lyssnar på ifrån?

Låtar/artister du gillat hela ditt liv.

Låtar/artister du älskade i högstadiet men inte längre.

Låtar/artister du gillar nu som du ogillat tidigare.

​Bästa partylåtarna?

Vad är viktigare, melodi eller lyrik?

Vilken artist sjunger din favoritlyrik?

Vilken musik kan du absolut inte lyssna på?

Om du bara fick lyssna på 5 artister för resten av ditt liv, vilka skulle dessa vara?

 

 

#ratatafamiljen

 

 

 

"Hören upp brudar!

För tredje året på raken kommer vi ordna den omtyckta skateworkshopen för töser på Kronomagasinet! Under första helgen i juni kommer alltså en hel drös brudar att samlas och lära sig grunderna inom skate och träffa nya vänner, kom med du också! Observera att detta är en introduktions workshop, så du behöver inte ha någonsom hellst erfarenhet av skateboardåkning."

 

Läs mera här om hur du anmäler dig till vårens mest omtyckta skateworkshop.

 

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver?