Ratatanytt

BITEsize

 

Eleverna vid VNF presenterar BITEsize - En fotografisk utställning med kombinerade tekniker inom grafisk design och fotokonst på Galleri Zebra i Karis. Mer info & facebookevent här!

 

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 19.03.2015 kl. 22:39

Vernissage + Artist TalkI Åbo ordnas ett Artist Talk med Ratatas egen Hobbyfotograf i kombination med vernissage för fototävlingen Årets Bild! Detta vill ni inte missa missa! Pictura bjuder på fetsligt tilltugg. Mer info här!

 
Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 16.03.2015 kl. 16:34

Ratata presenterar: Speedintervju med Emily!

 

 

Namn: Emily
Ålder: 22 år
Bor: i Åbo
Gör: magisterstudier i Offentlig
förvaltning vid ÅA

 

Hej http://emily.ratata.fi! Många ratataiter uppskattar dina inredningsbilder. Var hittar du inspiration?

Tack! Jag är en väldigt visuell person och påverkas mycket av den visuella omgivningen. Eftersom jag oftast jobbar här hemma, är jag mån om att trivas i lägenheten, men det är en utmaning att inreda en hyresbostad på studentbudget. Jag gillar den ljusa, nordiska inredningsstilen, gamla möbler och naturmaterial. Inspiration hittar jag på pinterest, i bloggar och i inredningsmagasin.

Vad gör man på en söndag var du bor?

På en söndag i Åbo kan man göra vad som helst som faller en in. Om det är varmt kan man promenera längs Aura å, picknicka i parkerna eller kanske ta en cykeltur. När det är lite kallare kan man duka upp till brunch med sina kompisar, gå till biblioteket, dricka kaffe på något cafe eller krypa upp hemma i sin egen soffa. Söndag är en bra dag att pyssla på, lyssna på poddar eller träna också.

Vad skrattade du senast åt?

Ett avsnitt av The Big Bang Theory. Har sett alla avsnitt lite för många gånger, men tycker fortfarande att de är lika roliga!

Vad önskar du mest av allt just nu?

Att det skulle vara lite fler plusgrader, sol och fredagseftermiddag! Och att mina växter inte ska dö, det händer lite för ofta...

 

Bild - Emily

 

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 13.03.2015 kl. 12:19

Prosas bokcirkel i Åbo

 

 

Prosa i Åbo har både en bokcirkel som är öppen för alla samt en blogg på Ratata! Kolla in deras blogg här samt facebookeventet för nästa bokträff här!

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 09.03.2015 kl. 22:56

Åttonde mars

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 08.03.2015 kl. 16:41

Fifty Shades of Blue

 

 

Sara visar sköna bilder från Grisselören.

 

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 07.03.2015 kl. 01:12

Kompositioner

 

 

Kreativiteten flödar på Fias blogg!

 

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 02.03.2015 kl. 19:13

 

Våren är PÅ KOMMANDE! Kolla in RATATA spring - spellistan på Spottan och adda dina nya favoritlåtar! Just nu är det lite 90-tal, lite 00-tal och en hel massa powerlåtar! Reglerna är enkla:
 

1. Ha Spotify öppen på din dator.

2. KLICKA HÄR för att öppna spellistan. Spellistan borde nu vara öppen i Spotify. Ifall du inte har Spotify kan du skapa din egen account gratis på Spotifys hemsidor.

3. Klicka på "FOLLOW".

4. Nu när du följer Ratatas spellista är det fritt fram för dig att adda dina nya favoritlåtar! Observera att det är förbjudet att radera låtar som andra har lagt i spellistan. Ifall missbruk förekommer så kommer möjligheten att adda låtar tas bort helt och hållet.

5. Gillar du musiken på spellistan? Kopiera då över låtarna till din egna, privata spellista! Då behöver du inte riskera att låtar du vill spara för framtida lyssning försvinner ifall spellistan tas bort vid ett senare tillfälle.