Tillbaka

Griljerad gås på hallonspegel

Publicerad 18.10.2011 kl. 19:14
Malin ’’Enfant Terrible’’ Nyqvist vann i kategorin Årets nykomling och visade mittfingret åt publiken då hon ställde sig på scen. Malin bloggar fortfarande, men har nyligen raderat alla sina tidigare inlägg, vi tror vi vet varför.

Malin, tidigare känd från tjejtrion Le Corpse de mince de francoise, tog bloggosfären med storm med sin svarta humor och udda fakta om Ingmar Bergman. Hade hon på känn att ett bloggpris skulle landa i hennes händer någon dag?

-  Jag har ett sjätte sinne så naturligtvis visste jag redan innan jag satte i gång att det inom en mycket diffus framtid skulle stiftas ett bloggpris till min ära. Men vilket priset var och vad jag skulle vinna, visade inte mitt inre öga mig. Jag hade lite hoppats på att vinna en griljerad gås på hallonspegel och ett brinnande punschbål.

För en tid sedan raderade Malin alla sina gamla inlägg och ’’började om från början’’. Det spekuleras att hon i år är ute efter samma pris. Men när jag tar upp det med henne spottar hon försvarande ut ett ’’det var du som sa det!’'.

Vi har sett segrare likt Malin fly landet och gå under jorden. Men vad kan denna Enfant Terrible tänkas sysselsätta med?

- Jag samlar på hönsben. Sedan skall jag bygga en takkrona av dem, eller ett lusthus.

I väntan på att få se ifall Malin lyckas peta sig in i skaran av de nominerade till Årets nykomling vill vi veta om hon tror att någon annan har bestående chanser i den kommande bloggalan.

- Det är synd att mina fjolårskonkurrenter till Årets nykomling inte kan vinna i år. Men de får väl skylla sig själva för att de inte kom på samma genidrag som jag - att börja om från början med bloggandet. Annars kunde de ha fått vinna i år, dock ej ett punchsbål för då blir jag sotis.

Inka Hietala-Sadian
Kommentarer (0)
Spamfilter
Siffran 10 med bokstäver?

Veckans blogg

 

 

Namn: Fia Doepel
Ålder: 23 år
Gör: Frilansande fotograf som för tillfället
studerar gestaltande fotografi
Bor: På svenska östkusten i en liten by
​som heter Gamleby

 

Hej där slainmejifolie.ratata.fi! Du har definitivt Ratatas mest natursköna blogg med ett personligt bildspråk och en helt unik känsla. Skog och natur är återkommande i dina bilder - skulle du kunna bo och arbeta i en stad utan natur?

Läs hela intervjun här.

 


 

Dina bästa vardagsrätter.
Vad kan du inte leva utan att ha i skafferiet/kylen?
Vad är en maträtt som alltid funkar?
Vad är de nyaste tillskotten i ditt skafferi?
När du ska imponera på någon, vad lagar du då?
Vad är dina favoritkryddor?
Vad är de roligaste maträtterna att laga med kompisar?
Vad är den senaste nya maträtten/ingrediensen du provat?
Tre maträtter du vill prova laga.
Vad piffar upp en maträtt?
Om du bara fick äta en maträtt resten av ditt liv, vilken maträtt skulle det vara?

Har du fyllt i matlistan eller vill du läsa vad andra fyllt i sina matlistor? Klicka här.

 

 

#ratatafamiljen