Ratatanytt

Västra och östra delen av stan

 

"På något sätt upplever jag västra Helsingfors som lugnare och tryggare jämfört med östra Helsingfors. Dock undrar jag om jag inte råkar vara "hemmablind" och bara ser de goda sakerna i att bo där jag råkar bo. Det måste säkert finnas lugnare och tryggare områden i östra Helsingfors. Jag undrar dessutom om östra Helsingfors klarar av att leva upp till sitt ökända rykte. 

Men existerar verkligen dessa skillnader? Finns också risken att skillnaderna kan öka mellan dessa olika områden? Jag hoppas verkligen att Helsingfors inte blir mera segregerat än vad det är nu och blir mer likt New York med sina slumområden."

 

Elin skriver om västra vs. östra delen av Helsingfors.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 12.03.2017 kl. 12:16

Helsingfors i förändring

Nanó Wallenius
Publicerad 12.03.2017 kl. 12:15

Bulletjournalen

 

"Jag experimenterar med lite egna symboler. Särskilt viktigt kändes det att hitta på en symbol för deadline, för det är ju det viktigaste att skriva upp! I mediabranschen måste man alltid hålla sin deadline. Alltid. Seriöst, du behöver inte vara bra men du måste alltid leverera. För att lite lätta upp allvaret kring detta skrev jag in ett kul citat om att bryta deadlines."

 

Fager Dam skriver mer om sin bulletjournal.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 11.03.2017 kl. 12:14

Det där om att skriva

 

"En viktig del för mig med bloggandet är inte bara att göra det till ett arbete och att inspirera andra. Det finns faktiskt en mycket djupare del också, nämligen det som jag nästan kunde kalla terapi. Jag älskar att få skriva av mig och det kanske för att det är så mycket lättare och mindre komplicerat att skapa bokstäver istället för ord som måste uttalas. Det är lätt att skriva att man är ledsen men svårt att säga det."

 

Grön i Åbo-Julia om att skriva.

Nanó Wallenius
Publicerad 10.03.2017 kl. 11:09

Bokhyllan

 

"Vet ni att nu på vintern gjorde jag något jag länge velat göra men bara inte kommit mig för: Jag köpte en bokhylla. Tidigare har jag haft mina böcker inne i ett skåp, men genast då jag lyfte ut dem i en hylla kändes min lägenhet lite mer som mitt hem. Jag förstår inte varför jag hållit mina böcker, som är några av de viktigaste sakerna för mig, undangömda? Det känns mycket bättre att ha dem framme och visa upp dem för alla. Haha. Tycker faktiskt det är rätt mysigt att titta på dem."

 

Sofie Erika har lyft ut böckerna ur skåpet. 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 10.03.2017 kl. 11:06

Människor

 

"För ärligt, människor är det jobbigaste som finns. Och människor är det absolut bästa, finaste och mest faschinerande som finns. Ja, man vet ju det med en själv. En kan ju vara fruktansvärt jobbig men sen också så oerhört behaglig där mellan varven. Det är knepigt. "

 

Om människor hos Neutrala Bokstavskombinationer.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 10.03.2017 kl. 11:04

Versioner av mig själv

 

"En fin grej jag lärt mig de senaste månaderna är att självporträtt inte behöver vara exakta replikationer av mitt utseende. Det är en oerhört befriande insikt. Istället får självporträtten vara en reflektion av mig och mina upplevelser. De begränsas inte längre till fysiska attribut, utan får i princip se ut precis som de vill; exakt så som de behöver vara just i det livsskede jag är i just då jag skapar dem. Det är fint, det. "

 

Fnatty om självporträtt.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 06.03.2017 kl. 22:23

Helsingforsbrunch

 

 

"I fredags satte jag mig på en buss och åkte till Helsingfors, för häng ovanför taken i Tölö och i ett gammal tegelhus i Sörnäs. Flera av mina närmaste vänner bor i Helsingfors och två nätter på en soffa var välbehövligt, både för att hänga med i alla vändningar och för att jag själv behövde en time-out från allt som stavas böcker och jobb."

 

Hanna Sofia har varit på brunch i Helsingfors.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 06.03.2017 kl. 22:22

Måsten & Gnäll

 

"Gnälligt humör här hej.

Drömde jag var gravid, fick panik i drömmen.
Känner att jag kanske aldrig ens vill ha ett barn,
kanske aldrig ens kan få ett och genast möts en av
negativa vibbar och olika former av måsten.
Tur så har jag likasinnade vänner jag kan prata med utan
detta skuldbeläggande för att en som kvinna inte känner
en outhärdlig sukt efter barn."

 

Andas gnäller av sig.

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 06.03.2017 kl. 22:17

 

Kopiera, klistra in och fyll i Senaste-listan på din blogg! Kommentera sedan länken till ditt inlägg HÄR.

 

Senaste inkomna sms?

Senaste selfien?

Senaste presenten du fått?

Senaste smeknamnet?

Senaste musikupptäckten?

Senaste personen du sovit bredvid?

Senaste cravingen?

Senaste sporten du utövat?

Senaste klädinköpet?

Senaste roliga historian?

Senaste personen du träffade?

 

 

Våren står i backen och för många betyder det uppdatering vårdgarderoben. Istället för att köpa nytt tänker vi att vi kunde byta sinsemellan och spara lite på miljön. Så i en zero waste-anda ordnar nu vår nya praktikant Julia Degerth klädbytardag på Fabbes Café i Åbo. 

Reglerna är alltså att man får hämta med sig vad som helst och så får alla ta vad de gillar. Även om du hämtar fem plag kan du gå hem med sju, eller om du hämtar tretton och inte hittar något alls går det också. Så allt är gratis och man tar vad man vill ha. Det som lämnar och ingen vill ha tänkte vi att vi ger till välgörenhet. 

Låter det här som något för dig? Anmäl då intresset till juliadegerth@hotmail.com senast 20.4! Det finns endast 20 platser så kom ihåg att vara snabb. Här hittar ni Facebook-evenemanget

 

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Fortsätt tipsa

Har du skrivit ett bra inlägg som du tycker förtjänar extra synlighet eller har du läst något kul på Ratata som du vill tipsa andra om? Fyll i tipsformuläret!

 

 

@ratata.fi på instagram!