Ratatanytt

Torsdag

Nanó Wallenius
03.08.2017 kl. 12:10

Den jag är nu

 

"Jag vill nu i sommarsinnet påminna mig själv om att njuta av det som är innan det nya livet sker. Njuta av mig själv sådan som jag är nu. Inte för att vara sentimental, det intresserar mig inte, utan för att klappa mig själv på axeln för att jag drog mig ur depressionen än en gång och för att jag just nu trivs så himla bra i mig själv. Jag älskar min gravida kropp med sin snart tresiffriga vikt (bilden gör verkligen inte hyddan rättvisa), de kraftiga, skrikande bristningarna och hängbrösten. Jag är fysiskt utmattad men känner den där pigga inspirationen som alltid brukar träda fram i augusti. Jag vill riktigt vältra mig i inspirationen och böka omkring. Göra små saker jag mår bra av och lever länge på. Jag har funderat noga och ansträngt mig för att inte i misstag lista sådant som jag bör göra, utan bara sådant som jag vill."

 

Magnolia om det nya livet med smått som väntar.

 

Nanó Wallenius
01.08.2017 kl. 20:20

Herpes på Finlandsfärjan

Nanó Wallenius
01.08.2017 kl. 20:12

Ratatabloggare med på grön inspiratörlista

 


Bild - greenmatch.se

 

Vi på Ratata har spanat in att en hel drös med finlandssvenskar nämnts på en lista som cirkulerat i de gröna kretsarna på sociala medier under dagens lopp. Med på listan hittade vi ingen mindre än vår egen Jasmine Nedergård med Ratata-bloggen Mitt gröna samhälleEfter lite detektivarbete kom vi fram till att "40 inspiratörer för hållbar livsstil 2017" är en utmärkelse som delas ut på en svensk hemsida till ett danskt företag med inriktning på gröna energikällor. Med på listan finns även ex-ratataiten Julia Degerth med bloggen Grön i Åbo som precis flyttat till en egen hemsida i och med att Degerth planerar starta eget företag.

Syftet med listan är att lyfta personer och företag inom olika sektorer som inspirerar till att göra skillnad vad gällande klimat, miljö och hållbarhet. Listan, som är utan inbördes rangordning, innehåller enligt hemsidan "allt från ekologiska recept, slow living, second hand-tips till övergripande hållbarhetsarbete i samhället".

- Jag har försökt att vara väldigt seriös i mina blogginlägg som handlar om miljön och samhälle och försöker alltid ha med lite forskning i de inläggen, så jag tror att det är en av anledningarna att jag blev vald, säger Jasmine Nedergård om att vara med på listan.

Inspirationen till bloggandet hittar hon inom media och ny forskning.

- Det är ännu inte så vanligt att kasta in forskning i blogginlägg, så kanske jag sticker ut lite på det sättet.

Något som kan finnas intressant är att det är en svensk hemsida som uppmärksammar ett antal finlandssvenska bloggare. När vi frågar Julia Degerth om hur hon tror att hon handplockats till just denna lista svarar hon att hon aktivt försöker att inte endast rikta sig till finlandssvenskar i sin blogg. Ibland länkar hon t.ex. till sina inlägg i olika relevanta svenskspråkiga facebookgrupper.

- Sedan är det väldigt få svenskspråkiga som skriver om Zero Waste och då har jag haft lätt för att få synlighet. Sedan har jag haft en ganska synlig röd tråd i bloggen alltid och därför blivit känd just som en miljöbloggare.. det blir väldigt enkelt därför att läsa min blogg om man vill läsa om hållbarhet.

Utmärkelsen ges i år ut för tredje året i rad. Du hittar listan i sin helhet genom att klicka här. 

 

Nanó Wallenius
01.08.2017 kl. 20:05

Kräftisolympis

Nanó Wallenius
01.08.2017 kl. 01:21

Miljöbovarna


"Lunds Universitet kom för några veckor sedan ut med en studie om människans klimatpåverkan där de visade val som en människa kan göra för att minska på sitt koldioxidavtryck. De val som har störst effekt är att:
 

äta en växtbaserad kost (plats 6),
 
köpa förnyelsebar energi (4),
 
undvika en lång flygresa tur-retur (plats 3),
 
Leva bilfritt (plats 2),

 

Och på plats ett, det som absolut påverkar mest är:

Skaffa ett barn mindre (plats 1)."

 

Läs Jasmines slutsatser om barn och klimatpåverkan här.

 

Nanó Wallenius
01.08.2017 kl. 01:18

Filmframkallningen

Nanó Wallenius
01.08.2017 kl. 01:12

Sommarbildsmaraton

Nanó Wallenius
30.07.2017 kl. 00:29

Att se ut som ett ägg

 

"Tänk om mitt huvud är platt på ena sidan och jag blir att se ut som ett ägg istället för en bekymmersfri person?"

 

Ratata tror definitvt att Linnea skulle passa i kort hår! 

 

Nanó Wallenius
30.07.2017 kl. 00:17

HEMMA HOS-FILMER SOM JULIA GJORT MED TRE AV RATATAS MER AKTIVA BLOGGARE

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
 

 

@ratata.fi på instagram!