Ratatanytt

Cancerdiagnosen

 

"Men som sagt, nu har det snart gått tre år. Jag har uppnått mina kortsiktiga mål som jag då bestämde mig för att överleva. Då var det en dag i sänder som gällde och milstolparna låg knappt en månad framåt, som tex sonens solouppträdande med Helsingfors stadsorkester. En egen häst, en barndomsdröm, köpte vi i samma veva och den fungerade som den bästa terapin. Äldsta dotterns myndighetsdag kändes då väldigt långt fram i tiden, men något jag absolut inte ville missa, vilket jag heller inte gjort."

 

Leena om att bestämma sig för att överleva.

 

Nanó Wallenius
18.08.2017 kl. 12:27

Ett barnläger på en öde ö

Nanó Wallenius
15.08.2017 kl. 14:31

Ledigheten

 

"Den här veckan är jag ledig från jobbet och det känns så välbehövligt. Har känt mig så avundsjuk hela sommaren på alla bilder av mina vänner när de hängt i parker och simmat och åkt till sommarstugor och grillat medan jag bara jobbat. Men nu är det min tur. "

 

Malin har äntligen sommarlov!

 

Nanó Wallenius
15.08.2017 kl. 14:25

Det inneboende lugnet

 

"Och sen i måndags åkte jag tillbaka till landet. Bara för ett par dagar men ändå. Kände mig lite ambivalent inför det. O ena sidan är många saker enklare där, jag får perspektiv och har ett inneboende lugn. Men o andra sidan är det lätt att jag i längden undviker och prokrastrinerar grejer eftersom de där i skogen eller på verandan känns så avlägsna. Någon som känner igen sig?"

 

Bild från Kaneli.

 

Nanó Wallenius
11.08.2017 kl. 13:22

Vad vet du om Själö?

 

"Som genusvetare känner jag ett närmast plikttroget intresse för Själö, ön i Åbolands skärgård med ett sjukhus dit mentalt sjuka kvinnor skickades i slutet av 1800-talet. Mentalt sjuka, eller bara lite jobbiga. Kvinnor som inte riktigt passade in i normen för hur kvinnor skulle bete sig på den tiden. 1962 stängdes sjukhuset ned. "

 

Andrea skriver om själarnas ö.

 

Nanó Wallenius
11.08.2017 kl. 13:20

Bakom mina revben

 

"nånting skiftar bakom mina revben, jag kommer aldrig bli kär i honom men det är första gången på sju månader som jag känner att jag kunde bli kär i nån annan. sen kan jag inte sova på resten av natten utan ligger vaken med en ångestklump i min bröstkorg för att jag tänker på att anton kommer bli kär i nån annan."

 

Déa skriver fint.

 

Nanó Wallenius
11.08.2017 kl. 12:14

Det återkommande tafset

 

"Männen som tafsar är dina vänner och bröder, din farbror och morfar, läraren på skolan och tränaren till fotbollslaget. För att inte tala om landets föredetta finansminister. Det är inte obekanta personer utan det är männen i ditt liv och i din närhet som beter sig olämpligt. Men det här beteendet är också socialt accepterat. Män får tafsa och sedan skämta bort det. De får ge halvobekväma uttalanden om din kropp för det är ju ”bara en komplimang”. Män får kalla kvinnor hora bara för att följande dag försvaras av halva nationen eftersom det ju kan "hända vem som helst". Och det är just där, min kära vänner, som skon klämmer."

 

Adrienne skriver om Anders Borg och andra män som tafsar.

 

Nanó Wallenius
09.08.2017 kl. 16:12

Genève

Nanó Wallenius
09.08.2017 kl. 16:10

Vaccinationsmotståndet

 

"Det är faktiskt en av de saker som provocerar mig alldeles ofantligt; att vaccinationsmotståndare levererar känsloargument på löpande band och försöker framföra dessa som om de vore fakta. Samtidigt både beter och uttalar de sig som om de sett ett ljus som alla stackare som "blint" tror på vetenskapen ännu inte har skådat. Något som av fler än bara en anledning tål att ifrågasättas."

 

Kaffepausen skriver om vaccinationsmotstånd. Vad tycker du om ämnet?

Nanó Wallenius
09.08.2017 kl. 16:07

Röda linsbiffar med kryddstark tomatsås

 

"TIPS! Blötlägg gärna fullkornsris över natten. Då förkortas koktiden avsevärt och det går inte åt lika mycket energi och vatten som det annars gör."

 

Läs hela receptet på Det blåa köket.

 

Nanó Wallenius
03.08.2017 kl. 12:21

HEMMA HOS-FILMER SOM JULIA GJORT MED TRE AV RATATAS MER AKTIVA BLOGGARE

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
 

 

@ratata.fi på instagram!