Ratatanytt

LCHF

"Varför skall LCHF vara lösningen på allt? Varför kan inte kanelsnurror vara svaret på allt?"

Anne om LCHF och annat som gjort henne arg.

Julia Degerth
Publicerad 06.06.2017 kl. 19:54

Sofies senaste dagar

Julia Degerth
Publicerad 05.06.2017 kl. 17:31

GBG

Julia Degerth
Publicerad 05.06.2017 kl. 17:24

Måndagspepp!

God morgon, Ratata-vänner!

Hoppas ni hade ett skönt veckoslut och att ni lyckats ladda batterierna för den här nya veckan som faktiskt kör igång med en Måndagspepp! Vi på Ratata har insett att samhället pressar oss. STÄNDIGT! Antagligen är det inget nytt för någon av er, i och för sig. Tyvärr! Därför vill vi att ni inte glömmer följande:


Det är okej att vara fruktansvärt lat en hel dag eller en hel vecka om man så vill det.


Man får faktiskt äta ohälsosam mat medan kompisarna tränar för något de kallar "Beach 2017"... Som om inte stränderna skulle finnas kvar om man inte tränar? Ni glömmer väl inte citatet "How to have a beach body: Have a body, go to the beach"!


Om man inte orkar bry sig om att fixa naglarna, brynen, håret, så är man inte mindre värdefull!


Det är okej att vara precis så jobbig som man är, oroa dig inte om vad de andra tänker!


Man är inte konstig om man aldrig gifter sig eller t.ex. skaffar barn!


Att inte bli klar med studierna lika snabbt som de flesta andra, betyder inte att man på något sätt är sämre.


Att inte studera överhuvudtaget betyder inte heller att man är sämre. Inte heller att inte jobba. Eller att inte ha en hobby.


Ingen annan människa kan bestämma vem du är. Amy Schumer sade det så bra: "I say if I'm beautiful. I say if I'm strong. You will not determine my story".
 

Du är faktiskt bra som du är, även om du inte tror det.
 

PST: några bloggar/Instagramkonton som hanterar psykisk hälsa:

Fearlessia, Always Well Within, Gabi FreshPositively Present, Positive Provocations, The Positivity Blog, Ratatas egen Coach Amy, Caroline WM, True Wellness, Varmkorvboogie, SparkleQueendom, Precious Lee, Harnaam Kaur, ...

Har ni fler tips på bloggar?

Julia Degerth
Publicerad 05.06.2017 kl. 10:00

BÖRJA BLOGGA, DET ÄR ROLIGT!

I maj månad ordnade Ratata en bloggutmaning och nu i juni söker vi nya bloggare! Har du någon gång funderat på att skriva ner det du gör eller det du tänker på eller t.ex. publicera de bilder du tagit? Det är faktiskt helt gratis och dessutom jättekul, så vi tycker absolut du skall ge det en chans! Uppe till höger ser du länken "Skapa ny blogg" - klicka där så är du redan igång!
 

Fem orsaker att välja Ratata

Stor synlighet! Det är med stor sannolikhet som dina bästa blogginlägg kommer att lyftas fram på framsidan! Ratata är som en liten familj där alla är viktiga.

Enkel och snygg design! Ratata förser bloggarna med en snygg och enkel design, som man vid behov kan ändra hur mycket man vill. Det är väldigt lätt att skapa en snygg blogg på Ratata!

Tillåtet att vara sig själv! På Ratata finns många varierade bloggar och här får man verkligen vara den man är. På Ratata kan allting vara perfekt om man vill det, eller så inte! Här är man fri att göra som man tycker och blogga om det man vill.

Ratata uppdateras aktivt och hemsidans ansvariga lyssnar på den feedback och alla tips de får!

Som Ratata-bloggare får man delta på bloggträffar och en massa andra roliga evenemang. Tidigare i år ordnade Ratata bl.a. en träff med storbloggaren och författaren Sandra Beijer. Här kan du läsa mer om evenemanget.


Berätta gärna också om detta för en kompis som du kan tänka dig att skulle vilja börja blogga. Det är ju faktiskt hälsosamt att skriva av sig!  

Julia Degerth
Publicerad 05.06.2017 kl. 10:00

Ratata är hemma hos: KANELI

I det sista avsnittet av Hemma hos-filmerna besöker pratikant-Julia Kaneli i Helsingfors. Kolla in den coola bloggarens hem och lär känna henne!

 

Julia Degerth
Publicerad 04.06.2017 kl. 12:00

Tusen rosor miljoner taggar

 

"Utan att upprepa allt för mycket kan jag (med all jävighet i världen) uppmana till att understöda den lokala floristen, och samtidigt ge lite tips för att snittblommorna skall hålla lite längre."

 

Blommali ger tips på hur man får snittblommor att hålla längre.

 

 
Nanó Wallenius
Publicerad 02.06.2017 kl. 00:52

Jag tar tillbaka min hud

 

"Vibrationerna från tatueringsnålen fortplantar sig genom revbenen och ut i hela kroppen. Surret fyller rummet och mitt huvud, och tiden står stilla. Då jag efteråt märker att två timmar förflutit tror jag att klockan visar fel. Studion känns som ett gränsutrymme, en liminal space. Det är skapande genom smärta, och jag är både förankrad i min kropp och frigjord från den.

Jag tar tillbaka min hud."

 

Klarhet om att tatuera sig.

 

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 01.06.2017 kl. 18:18

9 bra grejer att blogga om

Bloggtips! Har du bloggtorka eller vill bli inspirerad? Vi har listat nio saker man kan blogga om.

1. En utmaning. Testa något nytt i 30 dagar, som att t.ex. dricka 2 l vatten per dag, äta helt veganskt, leva utan mobiltelefon etc. Folk älskar att läsa resultatet av något de kanske inte själva vågar testa.

2. Gör en How to-guide. Berätta hur man gör något just du är expert på - att måla med kalklitir kanske? Eller att göra egen hudvård eller något sådant. Vad är du bra på? Lär oss!

3. Lista 20 Ratata-bloggare du läser mer eller mindre regelbundet. Vi skapar Ratata-communityn tillsammans <3

4. Sprid glädje och hylla dig själv. Lär dig våga säga att du är bra. Skriv ner vad du gillar med dig själv och vilka av dina "sämre" sidor du egentligen är glad över att ha.

5. Dela med dig av dina bästa lifehacks. Kanske du är en av dem som putsar upp glassplitter med en bit toast?

6. Skriv om veckans sju middagar, som Sandra Beijer gjorde här.

7. Den mest pinsamma händelsen i ditt liv. Praktikant-Julias är när hon var så rädd att hon skulle bli tvungen att dansa på ettan i gymnasiet under abi-dagen, att det enda hon hörde var "nu skall ni dansa" när hon kom till en av stationerna - där de egentligen bad henne att göra en människopyramid tillsammans med de andra - och sedan bestämde sig för att ha det undan och därför ställde sig mitt på golvet och börja dansa med rumpan i vädret. Yes.

8. Skriv ett brev till ditt yngre jag. Berätta hur ditt liv blev trots det ena och det andra och försök ge ditt gamla jag några lärdomar. Du kan också skriva brev till itt framtida jag.

9. Ordna bloppis! Lägg ut bilder på kläder och saker du vill bli av med. Kom ihåg att nämna pris, storlek och också ifall bilderna är redigerade (så att potentiella köpare vet att färgerna kanske inte är exakt som i verkligheten).

Julia Degerth
Publicerad 29.05.2017 kl. 13:32

Hembygdens kultur

 

"Sedan säger det sig självt att hembygdskärleken till trots kan en inte förhålla sig blint positiv heller. Som med alla aspekter av kultur och traditioner finns det saker att titta på med kritiska ögon. Men om en sållar bort tendenser till glorifiering av det egna och främlingsfientlighet tror jag att det i de kulturyttringar vi ofta rynkar på näsan åt finns intressanta och givande saker att upptäcka. Chansen är att skolutflykter till hembygdsmuseum och lokala sevärdheter tog död på det lilla intresse som grodde i många av oss som små. Utmana dig själv och besök ett av dessa museer och platser i sommar. Lev dig in i 1800-tals finländarens liv och vardag och fundera på deras kultur och kulturyttringar kontra vår samtids."

 

Läs Rebeccas superintressanta inlägg om hembygdskultur på Kulturvis.

 
Nanó Wallenius
Publicerad 29.05.2017 kl. 13:14

Kopiera, klistra in och fyll i Icke perfekta listan på din blogg! Kommentera sedan länken till ditt inlägg HÄR.

 

Det bästa icke-perfekta med mig själv?

Det bästa icke-perfekta med en viktig person i mitt liv?

Min favoritsysselsättning som gör mig icke-perfekt?

Fem orsaker varför det är roligare att vara icke-perfekt än perfekt?

En gång då mitt icke-perfekta jag fick någon annan att skratta?

Den bästa icke-perfekta kändisen?

Tre icke-perfekta saker jag gjort idag?

 

 


Kopiera, klistra in och fyll i Ratata-listan på din blogg! Kommentera sedan länken till ditt inlägg HÄR.

 

Därför valde jag Ratata

Det bästa med Ratata

Mitt bästa Ratata-minne

Min favoritblogg på Ratata

Mitt favoritinlägg som jag själv skrivit på Ratata

Vad jag önskar av Ratata

Mitt mål med min blogg på Ratata

HEMMA HOS-FILMER SOM JULIA GJORT MED TRE AV RATATAS MER AKTIVA BLOGGARE

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
 

 

@ratata.fi på instagram!