Ratatanytt

Poetry Slam Åbo

 

Läs mer om Poetry Slam Åbo på Hanna Sofias blogg. Länk till facebookevenemanget hittar du om du klickar här.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.04.2017 kl. 20:52

Ihjältrampad snigel

 

"Ibland känns de åtminstone som om man vore nicki minaj men sen ibland känner man sig som en ihjältrampad snigel. Så shit I don't know"

 

Saxat från Marängmusslan.

Nanó Wallenius
Publicerad 04.04.2017 kl. 00:14

Vårkänslor

Nanó Wallenius
Publicerad 04.04.2017 kl. 00:10

Mamma, vad är en tumör?

 

"Du har en tumör säger han allvarligt. Jag fattar ingenting. Tumör, tumör, tumör. Jag tror han upprepar ordet fyra gånger innan jag förstår vad han säger. Mer av samtalet minns jag inte. Frågar om jag kunde få se. Vi går ner till källaren där det står en massa datorskärmar. Han pekar och visar. ”Här är en och här är en annan.” De är tydliga. Stora som pingisbollar. ”Dessutom är de här små prickarna också suspekta.” Jag har sett nog. "

 

Leenas bidrag till #prataomcancer-kampanjen. Läs mer här.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.04.2017 kl. 00:08

Second hand home

Nanó Wallenius
Publicerad 02.04.2017 kl. 14:50

HELT FITTIGT OKEJ

 

"ska vi nu bestämma att vi alla ska börja vara snällare mot oss själva och våga må bra? och att man VITTU kan må bra även om man är singel och småfet. DET ÄR HELT FITTIGT OKEJ."

 

Biffen kommer med livsvisdomar.

 
Nanó Wallenius
Publicerad 02.04.2017 kl. 14:45

"Jag har blivit hundra år gammal"

 

"Idag gjorde jag en intervju och jag märker nu efteråt när jag tittar på inspelningen att jag sov medan jag ställde endel frågor, hur är det ens möjligt?

Samtidigt har jag faktiskt inte hört en enda mänska rapportera att den skulle vara pigg just nu. Har ni hört om någon som är pigg? "

 

Anne om vårtrötthet.

 
Nanó Wallenius
Publicerad 02.04.2017 kl. 14:44

Tallinn

Nanó Wallenius
Publicerad 01.04.2017 kl. 14:41

It's complicated

 

"Språk lär man sig genom att jämnt och ständigt öva. Prata, prata, prata! Och det har jag gjort sen jag flyttade till Åbo. Jag har en helfinsk vän, som jag ironiskt nog träffade på Mallorca, som också bor i Åbo. Med henne måste jag prata finska. För hon kan inte svenska och hon vägrar prata engelska. Min alldeles egna finska lärare.

Hon säger att jag kan finska bara jag vågar, min finska beundrare tycker jag snackar perfekt finska (smör) – och ingen bryr ju sig egentligen vad man säger för små fel, så länge man gör sig förstådd. Men ändå är man så otroligt rädd för att prata. Varför är det så?"

 

Filosofia om finska.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 01.04.2017 kl. 14:40

Varför i all sin dar åker man till Seinäjoki?

 

"Ja, inte är det kärlek inte. Men jobb, trevliga arbetskamrater och bra fikakultur. Och för fikakultur har jag fått pris, på en tidigare arbetsplats, så det är med auktoritet jag talar i detta ärende. "

 

Leena skriver om Seinäjoki.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 31.03.2017 kl. 13:22

 

Kopiera, klistra in och fyll i Senaste-listan på din blogg! Kommentera sedan länken till ditt inlägg HÄR.

 

Senaste inkomna sms?

Senaste selfien?

Senaste presenten du fått?

Senaste smeknamnet?

Senaste musikupptäckten?

Senaste personen du sovit bredvid?

Senaste cravingen?

Senaste sporten du utövat?

Senaste klädinköpet?

Senaste roliga historian?

Senaste personen du träffade?

 

 

Våren står i backen och för många betyder det uppdatering vårdgarderoben. Istället för att köpa nytt tänker vi att vi kunde byta sinsemellan och spara lite på miljön. Så i en zero waste-anda ordnar nu vår nya praktikant Julia Degerth klädbytardag på Fabbes Café i Åbo. 

Reglerna är alltså att man får hämta med sig vad som helst och så får alla ta vad de gillar. Även om du hämtar fem plag kan du gå hem med sju, eller om du hämtar tretton och inte hittar något alls går det också. Så allt är gratis och man tar vad man vill ha. Det som lämnar och ingen vill ha tänkte vi att vi ger till välgörenhet. 

Låter det här som något för dig? Anmäl då intresset till juliadegerth@hotmail.com senast 20.4! Det finns endast 20 platser så kom ihåg att vara snabb. Här hittar ni Facebook-evenemanget

 

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Fortsätt tipsa

Har du skrivit ett bra inlägg som du tycker förtjänar extra synlighet eller har du läst något kul på Ratata som du vill tipsa andra om? Fyll i tipsformuläret!

 

 

@ratata.fi på instagram!