Ratatanytt

Spegel

Nanó Wallenius
09.10.2017 kl. 13:29

Gemensam kolumn

 

"Förra veckan landade det nyaste numret av Astra på hallgolvet. Extra roligt den här gången eftersom jag, Andrea och Adrienne har medverkat med en gemensam kolumn! Läs, om ni vågar, det vågar inte jag då det var bland de mest förvirrande saker jag varit med om, att skriva tillsammans alltså. I alla fall fick jag mersmak, så det var knappast sista gången jag kommer att se mitt namn i print mellan Astras pärmar."

 

Victoria, Adrienne och Andrea har skrivit en kolumn i nyaste Astra.

 

 

Nanó Wallenius
09.10.2017 kl. 13:28

Den lilla hjärtattacken

 

"Halv nio på kvällen sitter jag där och vet inte riktigt o jag ska gråta eller skratta för att jag måste köpa en ny biljett för samma pris och vara 108€ fattigare. Men VR:s kundbetjäning på tåget kanske inte är den bästa så är den på deras hemsida helt underbar. För såg att de kundbetjäningen var öppen till 22.00, så jag ringde, fick betjäning på svenska och behövde inte vänta alls. Förklara mitt problem och denhär underbara människan på andra sidan telefon fixade det helt gratis att jag fick min biljett ändrad till rätt dag."

 

Kia blev positivt överraskad av en vänlig själv på VR.

 

Nanó Wallenius
09.10.2017 kl. 13:21

Tacksamheten

 

"Jag har ont, är trött, hungrig, svag och irriterad men idag finns det inom mig också en varm känsla av tacksamhet. En alldeles innerlig och oändlig tacksamhet för dem jag har och för dem BabyLo kommer att ha. För jag känner mig så älskad och vet med största visshet att vårt barn även kommer att vara älskat och det är den finaste gåvan vi någonsin kan få. Lyckan i detta kan jag inte beskriva med ord. Endast tacka - tack, tack, tack, så förbenat mycket tack, ni är de vackraste av själar. "

 

Amanda om att vara tacksam trots smärta.

 

Nanó Wallenius
05.10.2017 kl. 16:07

Sexuellt uppvaknande

 

"AVA är Mysius första film och den handlar om sexuellt uppvaknande och kroppslighet, och jag tyckte det unga perspektivet fångats så himla bra. Jag kände igen mig i Ava och filmen imponerade också med snygga bilder, som t.ex öppningsscenen på en simstrand som är tagen ur en enda kameravinkel, där det myllrar av personer och skeenden. Om Ava var en bok kunde den vara Kupa av Marie Norin, alltså ingå i min bästa, märkliga kategori. "

 

Hanna Sofia recenserar filmen AVA i sitt inlägg om Septemberkultur.

 

Nanó Wallenius
05.10.2017 kl. 15:50

Estrids bokklubb

Nanó Wallenius
05.10.2017 kl. 15:47

Stress 101

 

"Jag föreställer mig att en organiserad människa är den som skriver ner alla uppgifter på en tavla, har alla böcker lånade som behövs, följer listan med god tidsmarginal och checkar av vartefter då uppgifterna är gjorda. Harmonisk, lugn, zen och helt utan stress. 

Varför kan inte jag vara en sån person? Istället för att stressa över alla arbeten på en gång - så tar jag en i taget? Jag satt bokstavligen och skakade i morse pga. all stress som snurrar i min kropp. Lyckades nog stänga av den över helgen, men här är den igen. Självförvållande stress. Kärt återseende. "

 

Filosofia skriver om stress.

 

Nanó Wallenius
03.10.2017 kl. 17:17

En helg i Finland

Nanó Wallenius
03.10.2017 kl. 17:16

Nemi

Nanó Wallenius
28.09.2017 kl. 11:58

HEMMA HOS-FILMER SOM JULIA GJORT MED TRE AV RATATAS MER AKTIVA BLOGGARE

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
 

 

@ratata.fi på instagram!