Ratatanytt

Bruset

Nanó Wallenius
13.11.2017 kl. 14:23

När marken var vit

Nanó Wallenius
13.11.2017 kl. 14:21

Inte klar med Åbo

Nanó Wallenius
12.11.2017 kl. 14:19

Jag brukade inte vara rädd

 

"Jag brukade inte vara rädd när jag gick hem på natten. Jag brukade sätta på mig hörlurar och tänka att det var en bubbla där inget kunde hända. Och skulle något mot förmodan hända så kunde jag antingen springa ifrån det, eller kanske slå till någon vid behov. Jag blev nästan lite arg när kompisar ville följa mig hem eller var noga med att kolla upp att jag kommit hem ordentligt. Inte på dem så klart, jag vill ju också att mina vänner ska komma tryggt hem. Men varför ska vi behöva vara rädda? 

Jag brukade inte vara rädd förrän igår. "

 

Vad hände Tilda Olivia? Läs hennes inlägg här.

 

Nanó Wallenius
12.11.2017 kl. 14:17

Hur gör ni det?

 

"En sak jag ofta funderar på är hur ni som bloggar varje dag har tid. Jag menar alltså inte frågan som någon spydighet och försöker inte antyda något utan är helt enkelt lite avundsjuk på att ni hinner. Jag älskar att skriva men har svårt att hitta lugn för att göra det varje dag och vill därför gärna veta hur ni gör. Skriver ni dagligen eller kör ni med tidsinställda inlägget? Spyr ni ur er en text så fort ni hittar på ett ämne eller väntar ni tills ni har tid och krystar fram?"

 

Kaffepausen undrar hur aktiva bloggare håller bloggtexterna autentiska.

 

Nanó Wallenius
11.11.2017 kl. 14:16

Naked Boys Singing

Nanó Wallenius
11.11.2017 kl. 14:13

Stämning

Nanó Wallenius
10.11.2017 kl. 14:10

Twin Peaks: The Return

 

"Jag kanske skrev om det tidigare - att grejen med Twin Peaks är att låta sig vara i osäkerheten och inte heller förvänta sig svar. Det som är gåtfullt kan vara fascinerande och behöver inte heller förklaras. Tvärtom kan alltför tillrättalagda filmer eller verk bli banala. Det är också bra att the Return inte är en omedelbar fortsättning på samma estetik eller stil som Twin Peaks tidigare säsonger. Det skulle ju inte alls fungera, eftersom det gått tjugofem år och det som är nytt ska få vara nytt. Det händer så mycket i säsongen att jag inte vet vad jag ska skriva om. Men här kommer tre saker jag tycker är viktiga."

 

Hanna har sett klart Twin Peaks: The Return. Läs mer i hennes blogginlägg Oktoberkultur.

 

Nanó Wallenius
10.11.2017 kl. 14:00

Mera dåliga nyheter

 

"Hur påverkar alla dåliga nyheter er? För mig är det inte roligt att läsa nyheter mera. För som sagt är det fler dåliga än bra. Men man kan ju inte gömma sig heller och visst är det bra att hålla sig uppdaterad - fast det inte alltid är så kiva. "

 

Filosofia är trött på att läsa om sorg om misär. Hur påverkar tillgängligheten av nyheter dig?

 

Nanó Wallenius
09.11.2017 kl. 12:56

HEMMA HOS-FILMER SOM JULIA GJORT MED TRE AV RATATAS MER AKTIVA BLOGGARE

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
 

 

@ratata.fi på instagram!