Ratatanytt

Modekväll hos Marimekko

 

Torsdagen den 18.2 ordnar Marimekko en modekväll i sina butiker som även Ratatabloggare nu är inbjudna till!

Marimekkos nya kollektion är nu ute i butik och till ära av detta bjuder de in till en modekväll i deras butiker torsdagen den 18.2 kl. 18-20. Under kvällen kommer de presentera vårkollektionen av deras kläder, solglasögon och andra tillbehör. Det bjuds på vin och tilltugg och dessutom får alla -20% på kläder, accessoarer och väskor.

Det bästa är att det har ingen skillnad om du bor i Vasa, Åbo (FULLT!) eller Helsingfors; Du kan delta i vilken stad du vill! I Åbo och Vasa ryms det med 10 personer och i Helsingfors 15.

Sista anmälningsdagen är söndag 14 februari kl. 23.59, så var snabba att anmäla er! Anmälningar går till jenna@ratata.fi. Kom ihåg att nämna vilken stad du kommer befinna dig i! Ratatabloggare har förtur men ifall inte våra platser blir fyllda låter vi även andra bloggare delta, så alla bloggare som är intresserade kan anmäla sig!

 

Åbo: Hansa-köpcentret, Auragatan 10 (FULLT)

Vasa: Hovrättsesplanaden 15

Helsingfors: Mikaelsgatan 1

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 09.02.2016 kl. 17:08

Att leva med fibromyalgi

 

"I'm fighting my own body every day, I never let it win. It commands me to rest, I do more. It commands me to stop, I go on. I swim, I started yoga, I excersise. 

I will never stop fighting my body. Because the essens of me wants to live. My brain is screaming to go on. My soul is longing for the future. And I can't give up or give in."

Jessica om livet med fibromyalgi.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 08.02.2016 kl. 10:59

En riktig tidning

 

"En morgon i månaden får jag njuta av att dricka kaffe och läsa en hederlig tidning. Det är en ganska uppskattad stund (mommovarning jag vet) eftersom vi inte prenumenerar på några dagstidningar alls, är nog en lyx som få studerande har tror jag. Och för att vara ärliga så vinner en papperstidning över elektroniska tidningar alla dagar i veckan."

Ida om att tidningen blivit en lyxprodukt.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 08.02.2016 kl. 10:56

Big Brother

 

"Jag har inte ofta (om alls) haft perioder i mitt liv då jag kännt mej så interlektuellt avtrubbad och dum i huvve som nu.

Fortsätter det såhär kommer jag snart att nå punkten där jag också börjar tycka att sånt som "Big Brother" är bra underhållning och värt att följa.

Hoppas det tar slut snart."

Seb om underhållning.

Nanó Wallenius
Publicerad 08.02.2016 kl. 10:54

#HatersGonnaHateButThisIsWhatIAte

 

"Och så finns det såna som t.ex. jag själv, som tycker att det är trevligt att ibland ladda upp bilder på mina jävligt snygga frukostar (som jag får till kanske högst 1-2 gånger i veckan) istället för långa utläggningar på eventuella livskriser eller rapporter om hur mycket damm det finns under soffan. Därför instiftar jag härmed följande hashtag: #HatersGonnaHateButThisIsWhatIAte."

Miilo försvarar finfrukosten.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 06.02.2016 kl. 21:00

Onda Poetry Slam

Nanó Wallenius
Publicerad 06.02.2016 kl. 20:58

Det är öppna tårkanaler, inte ett hulkande

 

"Att få det, rakt in i kroppen - vetskapen om att en av de viktigaste personerna i ens liv. Ja, som påverkat så som väldigt få personer kan påverka en, att hon inte längre är vid liv. Det är konstigt. Det är öppna tårkanaler, inte ett hulkande. Men en klump i halsen. Och att hålla om varandra, i någon form av nyhetens första andetag. Tills förståelsen kom. Tills inbillningen att någon skulle klara sig ifrån döden - som att de skulle vara för stora för livet - lagt sig. 

För mig är Bodil Malmsten djupa andetag i en brusig, hetsig tonår. Hon är en fast hand att hålla, hon är ett språk och ett förstånd utöver det vanliga."

Kajsa om att Bodil Malmsten gått ur tiden.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 06.02.2016 kl. 20:57

Marianne-maränger

Nanó Wallenius
Publicerad 05.02.2016 kl. 22:00

Ny fotoblogg

Nanó Wallenius
Publicerad 05.02.2016 kl. 21:56

Om rasism

 

"Jag tänker - och har också läst det någon gång - att rasistiskt beteende bland mycket annat kan vara en yttring av maktlöshet. Något som de som upplever att samhället inte bryr sig om dem, de som känner att de inte kan påverka sin egen situation, de som stötts ut tar till för att få känna att de har ens lite makt, att de är ens lite bättre än någon annan."

 

Rofa funderar på rasistiskt beteende.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.02.2016 kl. 15:34

Ratatakalendern 2016

 

Beställ din kalender idag! (mera info här)

Årets Ratatakalender pryds av en omslagsbild illustrerad av Emilia Kannosto. Formgivare är Josefin Saarenpää och redaktörer är Josefin Saarenpää och Nanó Wallenius.

 


Namn: Emilia Kannosto
Ålder: 28 år
Gör: Arbetar och frilansar som illustratör,
konstnär och aktivitetsinstruktör
Bor: Helsingfors


Hej Emilia! Du står för illustrationen till årets Ratatakalender, like a boss! Är det något särskilt du tänker på när du illustrerar eller dyker bilderna upp vartefter du tecknar?​

Läs intervjun här.

 

 

Reselistan
Fritt fram att kopiera och fylla i!

 

 

 

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Hur länge varade din längsta resa?

Vad är ditt favoritsätt att resa på?

Favoritland att resa i?

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Har du några måsten i reseväskan?

Dina fyra bästa resebilder.

Vad är den sämsta resan du gjort?

Vart skulle du vilja åka just nu?

Vart vill du absolut inte åka?

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

 

 

#ratatafamiljen