Ratatanytt

Bilder från bloggträffen i Helsingfors


På tisdagens bloggträff möttes ett gäng bloggare upp på Lokal i Helsingfors. 


Ägare Katja Hagelstam berättade om butiken och galleriets koncept och bjöd oss på kaffe. Här tillsammans med Emzi på bild. 


Sedan fick vi se oss omkring bland de fina föremålen och Vårsalongen. 


Därefter var det dags att gå vidare till Creat, där vi fick ta del av utställningen Always invisible, never out of sight av Vanessa, här tillsammans med Julia


Kaneli spanade in höstens bokkatalog. 


DROPP och innocent såg till att bloggarna kunde släcka törsten. 


En glad Frida dök upp lite senare. 


Fia var också med på träffen.


Medan några deltagare var tvungna att dra vidare för kvällen, stannade bland annat Vanessa, Lilli och Emma kvar för att spela galenpanna. 


Ett stort tack till våra sponsorer för kvällen; Novellix, Astra, Förlaget, Posterstories, Dermoshop och feministkids

Tack även till alla som var med. Sugen att hänga med på bloggträff? Håll utkik, ännu hinner vi med ett evenemang innan vi tar sommarlov! Mer information om detta inom kort.


Foto: Emilia Nyberg

Emilia Nyberg
Publicerad idag kl. 14:58

Siivouspäivä i morgon

 

"Nu på lördag är det, som många säkert redan vet, Siivouspäivä. Senast jag kollade hade redan hela 183 personer redan anmält sig som försäljare i Åbo!

Själv håller jag en liten Siivouspäivä-loppis i i järnvägsparken (Rautatientori), alltså den lilla parken över gatan från järnvägsstationen. Kommer sälja kläder (en hel del klänningar), böcker, lite smycken med mera men också egen produktion: gamla etsningar, lite nyare teckningar och mina riktigt nya upp-pimpade totebags."

 

Eva Johanna ska sälja saker på Siivouspäivä i Åbo.

 

Nanó Wallenius
Publicerad idag kl. 11:06

Ett vistelsestipendium

 

"Allt sedan jag fick beslutet om vistelsestipendiet i våras har jag drömt om att börja morgnarna i lugn takt med en kopp kaffe på trappan och de drömska ögonen riktade mot fjärran horisont. Så första morgonen gjorde jag slag i saken och satt en god stund och lyssnade till fågelkvittret och spanade ut över fjärden. Där guppade ett par svanar, jag identifierade dem som sångsvanar eftersom de saknade knölsvanens S-formade hals. 

Nu tänker ni säkert att jag besitter de mest beundransvärda ornitologiska kunskaper, men så är inte fallet. Efter ett antal år i storstaden har jag urbaniserats så till den grad att duvan är den enda fågel jag umgås med på regelbunden basis. "

 

Johanna skriver om livet på Lillholmen.

Nanó Wallenius
Publicerad idag kl. 11:05

Nykär

 

"Jag var väldigt länge nykär, mycket längre än vad Måns var. Jag tror Måns slutade vara nykär redan efter ett halvt år, typiskt. Jag kommer ihåg när jag en gång frågade om han fortfarande var nykär och han tvekade med svaret, det kändes helt hemskt."

 

Jeanette skriver om kärlek.

 
Nanó Wallenius
Publicerad idag kl. 11:04

Basinkomst?

 

"Om vi hade basinkomst så skulle det inte vara lika viktigt att skaffa sig en "bra, nödvändig" utbildning som genererar inkomst. Allt kan inte mätas med pengar. Kultur, glädje och miljö är sådana saker som kanske inte inbringar så mycket pengar för världsekonomin, men är ändå faktorer som påverkar våra liva väldigt mycket. Istället för att redan i högstadiet behöva börja fundera dels på vad man vill jobba med i framtiden och dels på vad som är "löns" att satsa på så skulle mer människor kunna testa på olika saker och kanske våga satsa på sådan som skapar mer glädje i samhället."

 

Jasmine har skrivit om basinkomst.

 

 
Nanó Wallenius
Publicerad idag kl. 11:02

Ångrar inte en sekund

 

"Jag ångrar inte en sekund att jag trots obligatoriska gästföreläsningar, basgruppsträffar, praktisk tent och pågående hockeyvm valde att boka en resa tillbaka till Bergen för att ta del av Norges nationaldag och största folkfest."

 

Från bloggen Titta på stjärnorna.

 

Nanó Wallenius
Publicerad idag kl. 11:00

Poster Stories pt. II

Nanó Wallenius
Publicerad 25.05.2016 kl. 13:51

"Var ska man börja liksom?"

 

"Varje gång jag varit frånvarande på bloggen under en längre period känns det väldigt svårt att ta upp trådarna igen, var ska man börja liksom? Hur mycket borde man sålla bland händelserna? Vad har varit absolut viktigast? Men sedan gjorde jag en briljant insikt."

 

Adriennes insikt om frånvaron från bloggen hittar du här.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 25.05.2016 kl. 13:50

Min favoritkopp

 

 

 

"Här har ni mitt bästa tips, ta en tvättmedelsboll och använd den som menskopp. Jag föredrar den mindre sorten som i sig är ganska stor. Den håller under hela perioden. Om man vill kan man även använda den större rundare sorten. Mycket fräschare än vanliga menskoppar."

 

Anne DIY-tipsar.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 25.05.2016 kl. 13:48

Tanken om en dammfri yta

 

"Jag tappade dig när du var liten
än faller du,  
liksom ljudlöst
och jag förstår inte
vad jag har gjort för fel"

 

Textfragment signerat Sara.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 25.05.2016 kl. 13:47

Skribenter sökes för frilansuppdrag

Är du skribent och jobbar på frilansbasis? KSF Medias försäljningsavdelning söker en skribent för att skriva längre reklamartiklar (exempel hittas här). Du får gärna prata finska, ha ett kreativt tänkande och ett gott språk. Hör av dig så fort som möjligt till andreas.rundlof@ksfmedia.fi.

Möt vår vikarierande evenemangsfixare!

Nu har evenemangsansvariga Jenna gått på mammaledigt och Emilia Nyberg aka Miilo har fått träda in som vikarierande evenemangsfixare. Miilo har ett förflutet som praktikant på Ratata och har bloggat på sajten sedan starten för fem år sedan.

Vad är ditt recept på ett lyckat evenemang?
En bunt trevliga människor, några tallrikar god plockmat, en näve isbrytande aktiviteter och en dos skön musik i bakgrunden. Blanda allt i en mysig lokal och späd ut med valfri dryck med mycket is om så krävs. 

Vad för typ av evenemang tycker du själv om att gå på?
Avslappnade tillställningar som inte är så pretentiösa, roliga maskerader och temafester, inspirerande konst- och kulturevenemang, events med god mat och dricka samt konserter och gigs med bra musik som får en på gott humör. Ganska blandat med andra ord, men a och o är att arrangemangen är välplanerade genomförs på ett bra sätt. 

Vad har vi att vänta oss på Ratatas evenemangsfront i vår?
Inspiration, kultur och kulinariska njutningar tror jag kan beskriva vårens planer ganska bra. Men idéer och önskemål tar jag ändå gärna emot!

Vill du veta mer om Miilo kan du läsa Veckans blogg-intervjun med henne här. Eller kanske har du en god idé till ett evenemang? Kommentera på Miilos blogg!

 

Fortsätt tipsa

Har du skrivit ett extra bra inlägg som du tycker förtjänar extra synlighet eller har du läst något kul på Ratata som du vill tipsa andra om? Fyll i tipsformuläret längst ner i högerspalten!

 

Ratatakalendern 2016

 

Beställ din kalender idag! (mera info här)

Årets Ratatakalender pryds av en omslagsbild illustrerad av Emilia Kannosto. Formgivare är Josefin Saarenpää och redaktörer är Josefin Saarenpää och Nanó Wallenius.

 

Namn: Sara 
Ålder: 22
Bor: Åbo
Gör: Studerande vid Åbo Akademi

 


Hej pulsfrekvens.ratata.fi! Din blogg är fylld av både vardagsbetraktelser men också textfragment och fotoexperiment. Vi är nyfikna på dig - berätta lite mer om dig själv!

 

Läs resten av intervjun här.

 

Dags för ratataiterna att go wild med spellistorna! Låt musiktipsen flöda och kommentera med länken till din ifyllda musiklista här.

 

Nämn dina favoritlåtar/artister från olika årtionden.

Vilket är ditt favoritårtionde inom musik?

Vilken musik/musiker är din nyaste upptäckt?

Vilka album kommer du lyssna på i sommar?

Favoritpowerlåtar?

Har du några guilty pleasures inom musik?

Favorit ESC-låtar från de tre senaste åren?

Vilket land kommer majoriteten av musiken du lyssnar på ifrån?

Låtar/artister du gillat hela ditt liv.

Låtar/artister du älskade i högstadiet men inte längre.

Låtar/artister du gillar nu som du ogillat tidigare.

​Bästa partylåtarna?

Vad är viktigare, melodi eller lyrik?

Vilken artist sjunger din favoritlyrik?

Vilken musik kan du absolut inte lyssna på?

Om du bara fick lyssna på 5 artister för resten av ditt liv, vilka skulle dessa vara?

 

 

#ratatafamiljen

 

 

 

"Hören upp brudar!

För tredje året på raken kommer vi ordna den omtyckta skateworkshopen för töser på Kronomagasinet! Under första helgen i juni kommer alltså en hel drös brudar att samlas och lära sig grunderna inom skate och träffa nya vänner, kom med du också! Observera att detta är en introduktions workshop, så du behöver inte ha någonsom hellst erfarenhet av skateboardåkning."

 

Läs mera här om hur du anmäler dig till vårens mest omtyckta skateworkshop.

 

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver?