Ratatanytt

Utställning på galleri Zebra

Julia Degerth
Publicerad idag kl. 10:00

Sevendays' kärlekslista


"Så här känns det att vara kär:

Som att någon tagit bort den delen av din hjärna som kan tänka negativt om något och istället ersatt det med känslan att få se solen och känna vårvärmen efter en lång och tung vinter. Finns inga irritationsmoment, inga frustrationer och inga känslor till oro. Bara otroligt mycket glädje och lycka!"

Jasmine har lånat en blogglista från Sevendays! Fyll i den du också!

Julia Degerth
Publicerad idag kl. 08:23

Om att vara gravid och ha ångest


"Vad ansvarslöst av mig att känna så när jag bär på ett foster som är vårt barn. Hur kan jag känna så?"

Magnolia skriver om ångest och graviditet.

Julia Degerth
Publicerad igår kl. 18:00

Introversionen

"Medan extroverta samlar energi i sociala sammanhang så är det just i de sammanhangen som de introverta avger energi. En introvert människa kan alltså tvärtemot den vanliga uppfattningen mycket väl trivas i sociala sammanhang, men då vara tvungen att kompensera med mycket egentid efteråt."

Hedenandis skriver om att vara introvert i en lång och fint formulerad text.

Julia Degerth
Publicerad igår kl. 15:00

Skickliga artister och kompositörer


"Veckans artist på bloggen är Kreeta-Maria Kentala som är en skicklig violinist från Kaustby. Hennes senaste album "Side by side" vann priset för årets klassiska album 2016. Jag undrar inte alls att det har kommit sådana musikaliska personer från Kaustby, en by fylld med musik."

La Dolce Musica har börjat en ny serie på sin blogg!

Julia Degerth
Publicerad igår kl. 11:25

Redan upptäckta dikter

"Då någon annan människa delar en dikt med mig läser jag dikten på det viset jag tror att människan som delat dikten med mig läser den.

Och då förstörs den

bara för att det känns som om människan före mig har ett tolkningsföreträde som inte jag har"

Hedenandis ger ett tips på hur man borde läsa dikter.

Julia Degerth
Publicerad igår kl. 10:00

Kanske jag snart är stilla

 

"Jag undrar om jag någonsin kommer att sluta leva på språng med en reseväska alltid halvpackad. Om jag någonsin kommer att ha hela mitt liv på ett ställe."

Lina reflekterar över livet i en kappsäck.

Julia Degerth
Publicerad igår kl. 08:13

Klädbytardagen på Fabbes Café

Det var i lördags som jag, den nya praktikanten Julia, höll en liten klädbytardag för de Ratataiter som var intresserade och hade möjlighet att komma. Med mitt stora miljöintresse tyckte jag att det skulle vara perfekt att koppla det till någon form av blogg-grej och ordnade därför detta!

"Reglerna" var enkla: man hämtade valfri mängd kläder man inte själv längre använder och tog hem valfri mängd nya plagg som andra hämtat med sig. Överblivna plagg fördes sedan till Frälsningsarméns container och når förhoppningsvis någon som behöver! Nästa gång kan man kanske ordna en riktigt stor klädbytardag för alla finlandssvenska bloggare på någon större plats. Kanske också bjuda in utomstående för att synliggöra bloggvärlden ytterligare? Vad tycker ni om det?

Tack alla som deltog, det var kul!!

Julia Degerth
Publicerad igår kl. 07:00

Medelklassen shining right through

"Mitt i vårt vardagsliv som är studier, heltidsjobb, dagishämt och -lämn och hundpromenader har vårt hem förfallit i ett kaos. Jag och sambon har alltid varit lite stökiga av oss men nu är det extremt. Tiden räcker inte till, och när tid för omväxlingens skull finns så är det orken som tryter. Energierna är slut också de små stunder då det inte finns större måsten än att knäppa på tv:n."

Julie beskriver ett scenario som säkert många känner igen - hur huset blir kaos då man genomgår stressiga perioder. Hon funderar över ifall hon borde anlita städhjälp, och i så fall varifrån.

Julia Degerth
Publicerad 24.04.2017 kl. 20:00

 

Kopiera, klistra in och fyll i Senaste-listan på din blogg! Kommentera sedan länken till ditt inlägg HÄR.

 

Senaste inkomna sms?

Senaste selfien?

Senaste presenten du fått?

Senaste smeknamnet?

Senaste musikupptäckten?

Senaste personen du sovit bredvid?

Senaste cravingen?

Senaste sporten du utövat?

Senaste klädinköpet?

Senaste roliga historian?

Senaste personen du träffade?

 

 

Våren står i backen och för många betyder det uppdatering vårdgarderoben. Istället för att köpa nytt tänker vi att vi kunde byta sinsemellan och spara lite på miljön. Så i en zero waste-anda ordnar nu vår nya praktikant Julia Degerth klädbytardag på Fabbes Café i Åbo. 

Reglerna är alltså att man får hämta med sig vad som helst och så får alla ta vad de gillar. Även om du hämtar fem plag kan du gå hem med sju, eller om du hämtar tretton och inte hittar något alls går det också. Så allt är gratis och man tar vad man vill ha. Det som lämnar och ingen vill ha tänkte vi att vi ger till välgörenhet. 

Låter det här som något för dig? Anmäl då intresset till juliadegerth@hotmail.com senast 20.4! Det finns endast 20 platser så kom ihåg att vara snabb. Här hittar ni Facebook-evenemanget

 

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Fortsätt tipsa

Har du skrivit ett bra inlägg som du tycker förtjänar extra synlighet eller har du läst något kul på Ratata som du vill tipsa andra om? Fyll i tipsformuläret!

 

 

@ratata.fi på instagram!