Ratatanytt

Bloggpanel i Ekenäs

Hur kan man använda bloggen i jobbet, kan man tjäna pengar på att blogga, vad är bloggarnas framtid?


Det och många andra frågor kring bloggandet kommer att diskuteras i Bokkalasets bloggpanel på fredagen i Ekenäs. Bloggare som deltar är Karin Lindroos, Elin Sandholm och den före detta Ratatabloggaren Jonas "Mysfabo" Sundström.

Platsen är Uncan, tiden 17.30. Ses där!

Karin Lindroos
Publicerad igår kl. 15:57

Män i minoritet

"Jag läser själv bloggar av både män och kvinnor, men också min fingertoppskänsla är att männen är i minoritet. Det som intresserar mig är om detta kan vara ett resultat av att sysslor som att läsa och skriva i en manlig samhällelig kontext - det vill säga bland män - åtnjuter relativt låg status?

Att pojkar i skolåldern inte gillar att läsa i samma grad som flickor är ingen hemlighet. Ickeläsande pojkar växer upp och blir ickeläsande män och dessa utvecklas väl föga sannolikt till skrivande människor med egna bloggar. Kan det vara en del av problemet?"

 

Kaffepausen funderar på vad som gör att männen är i minoritet i bloggvärlden.

 

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 29.09.2014 kl. 21:22

Show Me How You Live

Hur fint bor inte våra Ratata-bloggare? Högst upp har vi Little Finnish Pixie, i mitten Amanda i underlandet och underst Mirres!

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 29.09.2014 kl. 21:08

Risgryn

Matildas portfolio är alltid lika trevlig att klicka runt på!

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 28.09.2014 kl. 14:24

Innan bladen faller

Kaneli visar upp en outfit mot en väldigt höstig bakgrund!

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 25.09.2014 kl. 22:31

Konsten att vara kvinna

 

"Sedan har vi då manikyrer, pedikyrer, brasilianska vaxningar, akrylnaglar, ögonfransförlängningar, nagellack, brynfärgning, silikonläppar, bröstförstoringar, dagkrämer, nattkrämer, rynkkrämer och diverse andra krämer och produkter för olika ändamål. Saker som kanske inte är lika utbrett bland kvinnor, iallafall inte ännu. Men som iallafall förekommer. Och som förekommer nästan enbart bland kvinnor. Kvinnokroppen är liksom full av brister som måste åtgärdas för att vara vacker. "

 

Ellinore funderar över kvinnokroppen och vad det kostar att vara kvinna i dagens samhälle. Hur lätt är det egentligen att vägra mensskydd, BH och preventivmedel?

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 25.09.2014 kl. 20:59

Vimpelgatan

Mimosa har precis flyttat till England för att studera. Här har hon förevigat en gullig vimpelgata!

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 25.09.2014 kl. 19:52

Hallå där kära Ratatabloggare!


Det kommer inte att produceras material här på själva Ratata.fi den här hösten (eller inte superkontinuerligt i alla fall). Men desto mera innehåll produceras dagligen i bloggarna, det är bara att klicka er vidare dit där det händer!

Blogga på!

Edit!
Vad fel jag hade. Nanó kom till undsättning och är numera en Ratataredaktör. Välkommen Nanó!

Karin Lindroos
Publicerad 22.09.2014 kl. 16:21

Hårsvall

Ellens hårsvall.

Jennifer Granqvist
Publicerad 09.09.2014 kl. 15:02

HöstHöst hos Ellen.

Jennifer Granqvist
Publicerad 16.09.2014 kl. 15:00

 


 


 


Vill du upptäcka ny musik inför hösten? Kolla in Ratatas Spotify-spellista för hösten 2014 och adda dina nya favoritlåtar! Reglerna är enkla:

 

1. Ha Spotify öppen på din dator.

2. KLICKA HÄR för att öppna spellistan. Spellistan borde nu vara öppen i Spotify. Ifall du inte har Spotify kan du skapa din egen account gratis på Spotifys hemsidor.

3. Klicka på "FOLLOW".

4. Nu när du följer Ratatas spellista är det fritt fram för dig att adda dina nya favoritlåtar! Observera att det är förbjudet att radera låtar som andra har lagt i spellistan. Ifall missbruk förekommer så kommer möjligheten att adda låtar tas bort helt och hållet.

5. Gillar du musiken på spellistan? Kopiera då över låtarna till din egna, privata spellista! Då behöver du inte riskera att låtar du vill spara för framtida lyssning försvinner ifall spellistan tas bort vid ett senare tillfälle.